Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Opravné hliníkové a laminované samolepicí pásky pro aplikace do −23 °C

Ochrana izolací rozvodů klimatizačních a vzduchotechnických zařízení

Pro zimní práce ve stavebnictví, zejména v oblasti izolací rozvodů se výrazně prosazuje nový segment speciálních hliníkových a laminovaných samolepicích pásek značky Venture Tape, které je možno použít při opravách v zimě až do teploty −23 °C.

Samolepící pásky značky Venture Tape Pásky jsou pokryty kvalitním rozpouštědlovým akrylátovým lepidlem citlivým na tlak, které bylo speciálně vyvinuto pro aplikaci v nízkých teplotách a v prostředí s vysokou vlhkostí. Tím se tyto pásky odlišují od standardních samolepících pásek, které je možno aplikovat při teplotě jen do +5 °C. Výrobce doporučuje, aby si kupující provedl u zvolené pásky test vhodnosti aplikace.

Technické a cenové podrobnosti

Samolepící hliníkové pásky o tloušťce 30, 35 a 50 mikronů




 

Samolepící hliníkové pásky o tloušťce 30, 35 a 50 mikronů jsou pásky o tloušťce 30, 35 a 50 mikronů (obr. 1a) a jsou běžně dodávány v šířce 50, 75 a 100 mm. Pásky umožňují aplikace v širokém teplotním rozsahu od −23 °C do +120 °C. Tyto těsnící lepící pásky jsou určeny pro zpevnění spojů tepelných izolací, pro práci s izolacemi ze skelné nebo minerální vlny. Snadno se aplikují na nerovné, vláknité nebo kovové rozvody (obr. 1b).

Samolepící, 5–13vrstvé laminované pásky

Hliníkové pásky jsou vícenásobně laminované (5–13vrstvé), které se v širokém rozsahu teplot (od −23 °C do +120 °C) vyznačují nulovou propustností vodních par a vysokou pevností i odolností proti roztržení. (obr. 2a)


Jako příklad uvádíme Venture Tape 1577 CW, což je 5vrstvá laminovaná samolepící páska, vhodná do náročných studených podmínek, pro opravy zastudena (obr. 2b), spoje na chladničkách a mrazničkách, standardně v barvě stříbrné (tloušťka 0,18 mm) a stříbrné emboss (tloušťka 0,36 mm).

Pásky, které mají ještě navíc šestou bílou vrstvu, se ideálně hodí pro použití v potravinářském a nápojovém průmyslu, neboť jsou atestovány pro styk s potravinami. Teplotní odolnost od −70 °C do 120 °C. Standardně jsou tyto pásky nabízeny v šíři 50, 75 a 100 mm.

 

Ochrana izolací rozvodů klimatizačních a vzduchotechnických zařízení

Nejvýznamnější pro oblast klimatizace jsou vysoce pevnostní pásy v šíři 500 mm VentureClad 1577 CW s vícenásobnou laminací (5 nebo 13 vrstev), které jsou určeny k ochraně izolací rozvodů klimatizačních a vzduchotechnických zařízení, jako alternativa hliníkových krytů. (obr. 3a, 3b, 3c). Tyto širší pásy se vyrábí v alternativě samolepící i nelepící.

Pásky zaručují vysokou mechanickou odolnost, 100% parotěsnost, velmi dobrou odolnost vůči atmosférickým vlivům a UV záření. Práce s těmito páskami je velice rychlá a jednoduchá. Dají se stříhat podle šablony pouze nůžkami.

Produkt není zajímavý pro sběrače kovů, takže se klienti nesetkávají s jejich odcizením!

Doplňkovým produktem oplášťovacího systému Venture Clad je dvouvrstvá laminovaná páska Venture Tape 1576 CW, která je rovněž vhodná do nízkých teplot. Slouží jako spojovací páska, která zabraňuje pronikání výparů z injektáže spár. Standardně jsou vyráběny v barvě bílé a černé, v rozměrech 50 a 75 mm.

Navštivte webovou stránku www.venturetape.cz

Tuto skupinu samolepících laminovaných pásek doplňuje dvousměrně vyztužená hliníková fólie Venture Tape 1524 CW, která je vhodná pro utěsnění spojů izolačních desek KINGSPAN 15 a také jako těsnění proti výparům na izolačních výrobcích s hliníkovou výztuží. Je rovněž potažená speciálním akrylátovým lepidlem, které je vhodné do nízkých teplot a do vlhkého prostředí. (−40 °C až +80 °C)

Speciální hliníkové pásky samolepící – do extrémně nízkých i extrémně vysokých teplot

VentureTape 1555 CW je třívrstvá ochranná laminátová páska proti kryogenním výparům je zhotovena z hliníkové fólie, polyesterového potahu po obou stranách a potažená rozpouštědlovým akrylátovým lepidlem citlivým na tlak, které umožňuje použití při velmi nízkých teplotách pod bodem mrazu (obr. 4a).
Aplikace: pro uzavírání spojů proti výparům při nízkých teplotách
Tloušťka: 0,10 mm (uvedena bez krycí fólie)
Minimální provozní teplota: −40 °C
Maximální provozní teplota: 149 °C

VentureTape 3243 CW je vysoce odolná 50mikronová hliníková lepící páska s kontaktním rozpouštědlovým akrylátovým lepidlem s vysokou tepelnou odolností do 200 °C (obr. 4b).
Aplikace: Speciálně navržena pro spojování, těsnění a opravy spalinových systémů pracujících při vysokých teplotách. Snadno se aplikuje na kovové potrubí a je vhodná i pro nerovné a nepravidelné povrchy.
Tloušťka: 0,10 mm (uvedena bez krycí fólie)
Minimální provozní teplota: −40 °C
Maximální provozní teplota: 218 °C

Všechny tyto pásky jsou vhodné pro použití při náročných aplikacích. Jejich kvalita je zaručena výrobcem a příslušnými atesty.


OKENTĚS, a.s.
logo OKENTĚS, a.s.

Velkoobchod - prodáváme okenní a dveřní těsnění, stavební a bytové kartáče, padací prahy, přechodové lišty. V nabídce máme také stavební chemii, kování pro okna i dveře, metry, hmoždinky, elektronářadí, rychlosvěrky... KATALOG PRO FIRMY ZDARMA! Dodávky ...