Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kompaktní rovnotlaká větrací jednotka pro rodinné domy a byty ATREA – DUPLEX 250, 300 Easy

Jednotka DUPLEX EASY je zařízení splňující nejnáročnější požadavky. Může být instalována pod strop, v parapetní, nebo podlahové poloze. Je určena pro komfortní větrání ve všech typech bytových a veřejných budov.

Kompaktní rovnotlaká větrací jednotka pro rodinné domy a byty 
ATREA – DUPLEX 250, 300 Easy
Kompaktní větrací jednotka DUPLEX EASY

Jednotka DUPLEX EASY je určena pro komfortní větrání ve všech typech bytových a veřejných budov, zejména je vhodná pro nízkoenergetické a pasivní domy nebo byty bytových domů s decentralizovanými větracími systémy. Jednoduché ovládání provozu s možností využití týdenních programů.

Přednosti konceptu:
  • Snadná obsluha - regulace s dotykovým ovladačem
  • Jednoduchá výměna filtrů
  • Protiproudý rekuperátor s účinností až 93 %
  • EC úsporné ventilátory
  • Univerzální provedení - podstropní, podlahová nebo parapetní poloha
  • Kompaktní rozměry pro instalaci do podhledů
  • Nízká hmotnost snižující nároky kotevní techniku
  • Snadné zprovoznění díky připojené vidlici 230V a ovladači.

Univerzální provedení kompaktní jednotky DUPLEX EASY umožňuje volitelné osazení pod strop, na stěnu nebo na podlahu
Možnosti instalace

Kompaktní jednotka DUPLEX EASY díky své malé hmotnosti a rozměrům vyžaduje minimální instalační prostor – např. dutinu sníženého podhledu 290 mm. Univerzální provedení umožňuje volitelné osazení pod strop, na stěnu nebo na podlahu. Díky spádování odvodu kondenzátu uvnitř zařízení je instalace pohledově optimální, bez nutnosti viditelného sklonu. Možná je snadná změna orientace směru proudění vzduchu na stavbě. Jediné zařízení tak skýtá možnost pěti různých instančních poloh.

Ovládání

Ovládání jednotky DUPLEX EASY je bezkonkurenční na trhu. V základní výbavě jednotky dostanete digitální regulátor s dotykovým displejem. Standardně obsahuje vstupy pro připojení čidel kvality vzduchu nebo vlhkosti, vstupy pro vyšší výkon větrání z koupelen, toalet a kuchyní. Výstupy pro uzavírací klapku a řízení elektrických předehřívačů a dohřívačů. Ovládání nabízí nadstandardní funkce běžné pro větrací jednotky nejvyšších kategorií.

Použité komponenty

Filtry jsou velmi důležitým prvkem konceptu DUPLEX EASY a zajišťují přívod čistého vzduchu bez prachu a pylu. Třídu filtrace je možné zvolit dle podmínek provozu a zátěže. Filtr odpadního vzduchu chrání rekuperační výměník před znečištěním a prodlužuje dobu bez údržby. Výměna je velice jednoduchá.
Špičkové ventilátory od renomovaného německého výrobce s velmi nízkou spotřebou a provozními náklady. Optimalizovaný tvar oběžného kola garantuje nízkou hlučnost.
Srdcem je rekuperační výměník nové generace se špičkovou účinností až 93 % pro maximální zpětný zisk energie s možností 100 % by-passu. Patentovaná technologie společnosti ATREA.


ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...

 
 
Reklama