Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak pečovat o klimatizaci

Ať už používáte klimatizaci celoročně nebo jen v letním období, je třeba nezapomínat na péči o ní. Ta vám zajistí zdravé fungování klimatizace i její dlouhou životnost.

Společnost CVB klimatizace a ventilátory vám tentokráte přináší krátký návod, jak pečovat o klimatizaci, která vám nejen pomůže přestát horké léto, ale můžete ji využít v zimě i jako topení.

Kdy je vhodné provádět kontrolu?

Nutný je pravidelný servis, alespoň 1krát ročně, který se nejčastěji provádí na konci sezóny, příp. před jejím začátkem. Toto platí pro klimatizace používané v domácnosti. V náročnějších podmínkách, jako jsou tovární haly, je vhodné provádět servis i 3krát ročně.

Co kontrolovat?

K větší posezónní kontrole rozhodně doporučujeme svěřit se do rukou odborníků, kteří rozumí jak motoru, ventilátoru, tak okruhu chladiva. Základní péči zvládnete určitě sami, vyčistit zanesené filtry, předfiltraci a kondenzátor, příp. vyměnit olejovou náplň. Každopádně vždy postupujte v souladu s manuálem.


CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY
logo CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY

Jsme specialisté na prodej, realizaci, montáž a servis klimatizací, vzduchotechniky, rekuperací, ventilátorů a tepelných čerpadel. Návrh, realizace a opravy po celé ČR. Maloobchod a velkoobchod. Klimatizace, tepelná čerpadla, vzduchotechnika, ventilátory, ...

 
 
Reklama