Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zveme Vás na sérii odborných seminářů pro techniky z oblasti měření VZT

Firma Airflow navázala na úspěšný cyklus odborných seminářů na téma Měření VZT parametrů a uspořádala během května a června pokračování společně s VUT Brno.

Tyto semináře se setkali s velikým zájmem. I to byl důvod uspořádat další cyklus těchto seminářů v květnu a červnu letošního roku, který navštívilo celkem 50 odborníků z předních vzduchotechnických firem.

Teoretická část semináře obsahovala celkem tři přednášky. V první se Ing. Roman Rybín zaměřil na problematiku měření přívodních vířivých anemostatů, konkrétně na metodiku měření s přístrojem Prohood PH731, měření se simulovanou tlakovou ztrátou na vstupu, využití klapky PH731 (Back Pressure compensation), použití křížového usměrňovače. V přednášce byl okomentováno i experimentální měření s PH731 a jeho výsledky, které proběhlo na univerzitě v Glasgow.

V druhé přednášce navázal Ing. Jiří Hejčík na přednášku z loňského roku, kdy byla komentována norma ČSN EN 12599 – Větrání budov – Zkušební postupy a měřicí metody pro přejímky instalovaných větracích a klimatizačních zařízení, konkrétně část určování nejistoty měření průtoku vzduchu v potrubí. Ing. Hejčík prezentoval určení nejistoty pro konkrétní měřicí přístroje a sondy (termický anemometr vs. Mikromanometr s Prandtlovou sondou), které konečně trošku více přiblížili problematiku vyjadřování nejistoty (z teorie do praxe).

Poslední přednášku měl náš host Ing. Miroslav Mík z firmy BLOCK a.s. Téma jeho přednášky se týkalo čistých prostor a to s ohledem na současnou platnou legislativu, požadavky na zaregulování, požadavky na validaci, praktické ukázky a příklady měření. Tato přednášky se setkala s velkým ohlasem, zvláště u firem, které se chystají rozšířit své aktivity i na tato měření.



AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha
logo AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha

Designové ventilátory ICON, přístroje pro VZT: anemometry, mikromanometry, Prandtlovy sondy, teploměry a termočlánková čidla, vlhkoměry, zvukoměry, ProHood, měření CO₂, MaR: čidla, snímače, převodníky. Odborná školení VZT. Servis a kalibrace.

 
 
Reklama