Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vzduchotechnická divize Lindabu v ČR se stala členem Centra pasivního domu

Švédský koncern Lindab se ve své strategii na léta 2015 - 2020 soustředí na energeticky šetrná řešení. Systémy od Lindabu splňují přísná kritéria kladená na nízkoenergetické a pasivní stavby.

Svou „zelenou“ vizi naplňuje postupnými kroky: v České republice tak Lindab s. r. o. rozšířil řady členů Centra pasivního domu – neziskového sdružení, jehož cílem je podpora a propagace standardu pasivních domů a zajištění jejich kvality.

Stanislav Němeček, vedoucí prodeje vzduchotechniky Lindab s. r. o., k motivům stát se členem Centra pasivního domu (CPD) uvedl: „Legislativa EU v rámci směrnice EPBD II zavazuje Českou republiku k energeticky šetrné výstavbě; od roku 2020 se musí všechny budovy stavět s téměř nulovou spotřebou energie. Proto považujeme za potřebné, aby diskusi v oblasti výstavby šetrných budov napříč expertní i laickou veřejností podněcovala širší platforma. A právě takovou je Centrum pasivního domu. V Lindabu máme rozhodně k tématu co říci: jsme výrobcem a dodavatelem vzduchotechniky a řešení vnitřního klimatu a máme v této oblasti řadu zkušeností, které můžeme sdílet s dalšími členy CPD. Mimo jiné i proto, že jsme v mimulém roce získali akvizicí přední evropské vzduchotechické společnosti MP3, Nather a IMP Klima a naše know-how je tak nyní zcela komplexní. Členství v CPD je pro nás zároveň vynikající příležitostí k tomu, abychom se poučili ze zkušeností dalších členů.”

Mezi nejvýznamnější realizace z poslední doby, za níž stojí česká odnož Lindabu, patří vzduchotechnika v hodnotě více než 1 mil. Kč dodaná do čistých prostor s řízeným vnitřním prostředím ve slovenských Michalovcích pro společnost ConvaTec, která je předním světovým výrobcem zdravotnických pomůcek a průkopníkem nejmodernějších zdravotních technologií. Mezi další reference koncernu Lindab v této oblasti patří mj. řada nemocnic, počítačové místnosti, potravinářské, nukleární i vybrané výzkumné a vývojové provozy.



Lindab Ventilace
logo Lindab Ventilace

Nabízíme kompletní sortiment zahrnující VZT jednotky, požární klapky, čisté prostory, potrubní systémy, distribuční elementy, indukční jednotky, pasivní stropy a další příslušenství pro vzduchotechniku.

 
 
Reklama