Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Větrací jednotky NILAN jsou použity i v nejúspornějších stavbách světa

NILAN dodává vzduchotechnická zařízení pro rodinné a bytové domy, pro školy i průmysl. Aktivními rekuperačními jednotkami NILAN lze v létě chladit, v zimě a mezidobí přitápět i levně ohřívat teplou vodu.

Nilan

Výhradním distributorem dánských rekuperačních jednotek Nilan pro Českou a Slovenskou republiku je společnost Nilan s.r.o. se sídlem v plzeňském vzorovém pasivním domě. Na trhu působí od roku 2006 a za tuto dobu bylo v Čechách a na Slovensku instalováno více než 2 500 rekuperačních jednotek. Mateřská společnost se sídlem v dánském Hedenstedu vyrobila od založení v roce 1974 více než 450 000 větracích systémů.

Společnost NILAN, která dodává vzduchotechnická zařízení pro rodinné domy i průmyslová zařízení, nechyběla v Praze na celostátní konferenci Větrání budov. NILAN nabízí ideální řešení pro všechny zájemce o chytré a úsporné větrání.

Všechny jednotky Nilan garantují především kvalitní a velmi úsporné EC ventilátory, pasivní jednotky jsou vybaveny kvalitním křížově protiproudým výměníkem RECAIR nebo KLINGENBURG, které patří mezi špičku. Dále jsou jednotky vybaveny 100% bypassem a v základu také vlhkostním čidlem. Dílenské zpracování odpovídá dánské výrobě.

V našem portfoliu máme nejen standardní pasivní rekuperační jednotky, ale také unikátní jednotky s aktivní rekuperací, které fungují na bázi malého tepelného čerpadla. Aktivními rekuperačními jednotkami jsme schopní v létě chladit, v zimě a mezidobí přitápět i levně ohřívat teplou vodu. Školy, školky, kanceláře, komerční prostory a průmyslové objekty dokážeme našimi jednotkami také plně pokrýt.

Větrací jednotka NILAN VPL 15 TOP s funkcí chlazení a horním připojením rozvodů
Větrací jednotka NILAN VPL 15 TOP s funkcí chlazení a horním připojením rozvodů

Jednotky Nilan jsou použity i v nejúspornějších stavbách světa. Univerzitní tým z německého Darmstadtu 2x vyhrál celosvětovou soutěž o nejúspornější dům SOLAR DECATHLON, a to s jednotkami NILAN VP18K 10P a Compact. Vítězným týmem ročníku 2012 a opět jednotkou NILAN Compact byl francouzský univerzitní tým z Grenoblu.

V prvním certifikovaném pasivním domě dle PHPP v Jenišově u Karlových Varů byla použita také jednotka NILAN VP18K 10P. První dům v ČR certifikovaný Centrem pasivních domů je dům ve Vřesině a ventilaci, ohřev TUV, větrání, chlazení i přitopení zajišťuje jednotka NILAN Compact. V prvním ročníku soutěže o pasivní dům roku 2015 jsme měli naši technologii instalovanou v domech, které se umístily na 2. a 3. místě. Letos se NILAN objevil ve zlatém domě. Čerstvý vzduch do vítězného objektu přivádí jedna z nejoblíbenějších větracích jednotek s aktivní rekuperací na českém trhu NILAN VPL15 TOP.

 
 
Reklama