Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektronické moduly ZIEHL představují měření, řízení a monitorování na nejvyšší úrovni

Společnost ZIEHL industrie-elektronik GmbH + Co KG se sídlem v německém Schwäbisch Hall navrhuje a od roku 1967 vyrábí elektronické komponenty pro průmyslové elektrické rozvaděče. Jedná se o inovativní elektronické komponenty pro aplikace ve vzduchotechnice a průmyslu.

Prvním výrobkem firmy ZIEHL byly motorové ochrany pracující na bázi vyhodnocení signálu z termokontaktu nebo termistoru motoru a od té doby se výrobní program stále rozšiřuje.

V současné době je výrobní sortiment rozdělen do pěti oblastí:

1. Teplotní relé s příslušnými teplotními snímači


Právě do této skupiny je zařazen první již zmíněný výrobek – tepelná ochrana motoru jako modul pro sledování teploty vinutí motoru, který je stále ve výrobě. Tento sortiment byl rozšířený o vyspělejší systémy pro sledování teploty, například sledování teploty transformátorů, ložisek, chladičů a jiných zařízení. Součástí dodávky jsou teplotní čidla, od termistorů přes všechny druhy odporových čidel až po termočlánky.

 

2. Monitorování sítě, sledování posloupnosti fází, napětí a proudu, frekvenční relé


V oblasti sledování a ochrany sítě jsou jednotky ZIEHL lídrem na trhu. K těmto výrobkům jsou vystaveny certifikáty UFR101E, které jsou uznávány v Německu, Rakousku, Anglii a dalších evropských zemích, jako také certifikát SPI1021 platný pro Itálii.

 

3. Digitální nástroje MINIPAN® pro měření a zobrazení naměřených hodnot


Používají se všude tam, kde je nutné změřené hodnoty zobrazit. Mají univerzální napájecí napětí AC/DC 24-240V, jsou programovatelné a mají havarijní výstupy. Je možné zabudovat vysílač, který rozšiřuje možnosti aplikací.

 

4. Spínací relé a regulační moduly


Zde se řadí ovládací moduly pro ovládání uzavíracích klapek a řízení otáček ventilátorů odsávacích systémů, což přináší úspory elektrické energie optimalizací sacího výkonu. Dále zde patří různé moduly pro měření počtu otáček, úrovně hladiny vodivých kapalin, hlídání rychlosti strojů, stmívačové spínače, přepínače mezních hodnot a zesilovače PTC signálů s vyhodnocovacími obvody.

 

5. Měřicí převodníky teplot a elektrických veličin


Měřicí převodníky pro AC a DC proudy a napětí, termistory a termočlánky.

 

Mimo tohoto základního sortimentu firma ZIEHL řeší speciální zákaznické požadavky. Zabývá se vývojem a výrobou elektronických zařízení, která jsou přesně šitá na míru podle potřeb.

Poznávacím znamením výrobků ZIEHL je vysoká spolehlivost a kvalita. Pro zabezpečení standardu vysoké kvality společnost ZIEHL používá nejmodernější postupy. Od roku 1993 pracuje se systémem řízení kvality v souladu s DIN ISO 9001. Řada výrobků je certifikovaná podle směrnice ATEX 94/9 / ES.

Firma Ziehl-Abegg s.r.o. Brno převzala pro Českou a Slovenskou republiku zastoupení a od 1. 1. 2015 dodává na náš trh výrobky ZIEHL.


Srdečně Vás zveme k návštěvě naší expozice v hale 11, stánek č. B21 na Mezinárodním veletrhu ISH ve Frankfurtu, který se koná ve dnech 10.3. - 14. 03. 2015.

Společnost Ziehl-Abegg zde představí nové radiální a axiální ventilátory s motory ECblue. Nenechte si ujít nejmodernější technologii z oblasti ventilátorů a informujte se o novinkách přímo na stánku Ziehl-Abegg nebo si vyžádejte nejnovější informace u pracovníků Ziehl-Abegg s.r.o. Brno.


Ziehl-Abegg s.r.o. Brno
logo Ziehl-Abegg s.r.o. Brno

Výrobce širokého sortimentu axiálních, radiálních, diagonálních, tangenciálních ventilátorů, výtahových pohonů. Portfolio pokrývá požadavky OEM partnerů, výrobců vzduchotechnických, chladírenských zařízení, filtračních zařízení a technologických celků. ...