Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komfortní větrání s rekuperací tepla pro rodinné domy a byty

Jedině kombinací kvalitní větrací jednotky a hygienických zdravotně nezávadných rozvodů vzduchu přinese investice do systému větrání kýžené přednosti jako trvalý přívod čerstvého vzduchu, úspory nákladů na vytápění 30–50 %, odstranění vlhkosti a plísní, odstranění průvanu a snížení prašnosti stejně jako zvyšování hodnoty stavby.

Zehnder je největším výrobcem větracích jednotek s rekuperací tepla pro rodinné domy a byty s dlouholetou tradicí a zkušenostmi. Výroba větracích jednotek byla zahájena již v roce 1968. Zehnder zaujímá vedoucí postavení ve Švýcarsku, Holandsku, Belgii, Itálii a Rakousku, patří mezi přední 3 dodavatele v Německu, Anglii a Polsku. Zehnder své konkurenty převyšuje mnohými přednostmi.

Zehnder nabízí kompletní řešení

CSY graphic

Prvotřídní výrobky

větrací jednotky,
vysoce hygienické rozvody vzduchu

+
Technická podpora

Technická podpora

poradenství, návrh koncepce, cenová nabídka

=
Rodina

Spokojení zákazníci

záruční a pozáruční servis, ND, filtry

 

1. Prvotřídní větrací jednotky pro rodinné domy ... s rekuperací tepla až 95 %

Zehnder ComfoAir 350
Zehnder ComfoAir 350
  • Vysoká kvalita provedení s certifikací Passivhaus
  • Vysoká rekuperace až 95 % – úspora energie 30–50 %
  • Tichý chod – účinná izolace, odhlučněné ventilátory
  • Snadná instalace, nastavení a uvedení do provozu
  • Bezstarostný provoz – uživatel mění jen filtry
  • Velmi nízké provozní náklady < 1 000 Kč/rok – EC ventilátory EBM Papst
  • Automatický letní bypass a protimrazová ochrana
  • Volitelné příslušenství: entalpický výměník, el. předehřev, kapalinový zemní výměník, chladicí jednotka, ovládání digitální ComfoSence, dálkové RF, čidlem CO2 /vlhkosti
  • Průtoky vzduchu: 55, 70, 180, 200, 255, 350, 550 m3/h
Logo PassiveHausDELogo Nová zelená úsporám

Zehnder ComfoAir 350 představuje nejmodernější a nejprodávanější rekuperační jednotku pro rodinné domy, spojující vysokou účinnost a spolehlivost s jednoduchou instalací, obsluhou a údržbou. Je vybavena protiproudým výměníkem tepla s rekuperací až 95 %, vysoce výkonnými EC ventilátory s průtokem 50–370 m3/h při 100 Pa, umožňující tichý chod jednotky – dle výkonu od 32 do 74 dB. Je dodávána s aut. 100% bypassem a protimrazovou ochranou v několika variantách. Energetická účinnost 0,29 W/m3/h. Rozměry V80 × Š63 × H57 cm, 35 kg. Na přání rovněž s el. předehřevem, entalpickým výměníkem, se zemním výměníkem, chladící jednotkou, bezdrátovým ovládáním.

Kompaktní systém pro byty ... malý prostorový div

Zehnder ComfoAir 180 kuchyně

S větrací jednotkou Zehnder ComfoAir 180 lze řešit komfortní větrání také v nových i stávajících bytech až do velikosti 120 m2, ve kterých uživatele trápí vydýchaný vzduch, zvýšená vlhkost nebo plísně. Jednotka s rekuperací tepla až 95 %, s předehřevem, entalpickým výměníkem, průtokem vzduchu max. 180–205 m3/h při 150 Pa je velice tichá < 38 dB(A), (120 m3/h při 67 Pa). Se svými rozměry 680 × 560 × 280 mm se hravě vejde do kuchyňské skříňky nebo jiného výklenku v bytě. Rozvod vzduchu lze umístit nad kuchyňskou linku nebo do podhledu v koupelně.

Zehnder ComfoAir 180 rozvody

Do místností je čerstvý vzduch rozváděn plochými trubkami Flat 51 o výšce jen 51 mm, vedenými v 10 cm vysokém podhledu v chodbě. Na fasádě je pouze jedna nová kombinovaná mřížka pro přívod a odvod vzduchu

 

Decentrální větrací jednotky ... ideální pro rekonstrukce

Instalují se přímo na obvodovou zeď, bez potrubních rozvodů – snadná instalace – zapotřebí je pouze 1 otvor ve zdi a el. přívod – ideální pro rekonstrukce. Velice tiché řešení pro malé byty, provětrání jednotlivých místností nebo vyřešení problémů s vlhkostí a plísněmi. Ve větších bytech lze využít několik jednotek. Jsou vybavené výjimečným entalpickým výměníkem, příjemně zvlhčující vzduch v zimě, zabraňující vzniku kondenzátu. Spotřeba el. energie < 300 Kč/rok.

Zehnder ComfoAIr 70
Zehnder ComfoAIr 70
Zehnder ComfoSpot 50
Zehnder ComfoSpot 50

Zehnder ComfoAir 70: 66 × 44 × 14,5 cm, max 65 m3/h, pro byt do 65 m2, 23 db(A) při 25 m3/h, ø otvoru ve zdi 280 mm, pro zeď tl. 28–60 cm.

Zehnder ComfoSpot 50: 38 × 38 × 5 cm, max 55 m3/h, pro byt do 45 m2, 25 db(A) při 30 m3/h, ø otvoru ve zdi 340 mm, pro zeď tl. 35–60 cm.

Entalpický výměník Zehnder
 

Entalpický výměník Zehnder odstraňuje vysoušení vzduchu a sesychání dřevěných výrobků v zimním období, zabraňuje zamrzání výměníku až do −12 °C. Ve srovnání s klasickým výměníkem tepla dokáže předávat z odváděného vzduchu do přiváděného čerstvého vzduchu nejenom teplo, ale taktéž vysoký podíl vzdušné vlhkosti (až 60–70 %) a tak pasivně, bez dodatečné elektrické energie, pomáhat optimalizovat relativní vlhkost vzduchu v rodinném domě. Polymerické membrány umožňují propláchnutí vodou a tím zabezpečení vysoké účinnosti rekuperace i po mnoha letech.

2. Vysoce hygienické rozvody vzduchu

Jedině volbou kvalitních trubek a rozvodů vzduchu získá zákazník to, co od systému větrání očekává = čerstvý čistý vzduch. Na rozdíl od větrací jednotky se rozvody zabudovávají do stavby a po jejich instalaci již k nim není přístup nebo velmi omezený. Proto je nutné rozvodům vzduchu věnovat mimořádnou pozornost!

Zehnder nabízí dvě varianty trubek – kulaté o průměru 75 a 90 mm a patentované oválné ploché trubky s výškou jen 51 mm, vyráběné z vysoce kvalitní nezávadné umělé hmoty HDPE (vhodné pro potraviny), testované mnoha ústavy a velice snadno instalovatelné.

Rozvody kulaté trubky
Rozvody kulaté trubky
Trubka kulatá
Trubka kulatá
Rozvody ploché trubky
Rozvody ploché trubky
Trubka plochá
Trubka plochá

Logo Hygiene
Logo SKZ
Logo Swiss quality

Přednosti rozvodů vzduchu Zehnder

Zehnder instalatér
  • Vysoká hygiena: hladký vnitřní povrch Clinside výrazně omezuje usazování prachu – to také potvrzuje certifikace uznávaným hygienickým institutem a certifikát SKZ
  • Jednoduché čištění: hladký vnitřní povrch a snadný přístup ke všem součástem větrání umožňují jednoduché a důkladné čištění, pro které Zehnder nabízí vysavač s rotujícími kartáči
  • Snadná regulace množství vzduchu: větrací trubky a regulační sety umožňují snadné a rychlé vyregulování optimálního množství vzduchu do jednotlivých místností
  • Rychlá a snadná instalace: díky velké ohebnosti a malým poloměrům ohybu lze rozvody vzduchu realizovat s malým počtem spojek a za kratší dobu – instalace je dokonale těsná, rychlá a tím finančně méně nákladná.

Potrubí Zehnder patří k tomu nejkvalinějšímu, co je na českém trhu k dispozici.

Zehnder dodává vše pro pohodové, zdravé a energeticky úsporné vnitřní klima. Vyrábí rovněž designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, elektrické radiátory, stropní sálavé systémy pro vytápění a chlazení a ventilátory.


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.