Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace větracích jednotek DUPLEX MultiEco, MultiEco-N a MultiEco-V

Nová generace kompaktních jednotek DUPLEX MultiEco rozšiřuje naší nabídku univerzálních větracích jednotek se vzduchovými výkony od 500 do 6500 m3/h (nominální výkony s integrovanými registry a tlakovou rezervou min. 250 Pa).

Všech devět nových jednotek řady MultiEco plní požadavky Nařízení Komise (EU) č. 1253/2014 (Ecodesign) a díky optimalizovanému výběru vnitřních komponent vhodně doplňuje řady Multi, Flexi a Roto. Do nabídky jsou rovněž zařazeny jednotky nástřešní DUPLEX 1500 – 6500 MultiEco-N a vertikální DUPLEX 1500 – 6500 MultiEco-V.

Jedním ze stavebních kamenů řady je plastový protiproudý rekuperační výměník tepla S7.C, který dosahuje teplotní účinnost až špičkových 93 % při nízkých tlakových ztrátách na straně vzduchu. Právě tyto parametry hrají významnou roli při hodnocení zařízení v rámci Ecodesignu.

Již tradiční stálicí a zárukou kvality jsou v jednotkách DUPLEX EC ventilátory – produkty světově uznávaných výrobců ebm-papst a Ziehl Abegg. Vzhledem k důrazu na úspory energií a zvýšení efektivity zařízení je samozřejmostí, že EC ventilátory napříč celou řadou splňují požadavky směrnice ErP 2015 (Nařízení Komise (EU) 327/2011). Konstrukčně řada MultiEco (-N, -V) navazuje na své předchůdce a využívá unikátní plášť v sendvičovém provedení s vynikající tepelnou izolací a minimalizací tepelných mostů, což umocňuje úsporný provoz zařízení.


Ovladač CP Touch s dotykovým displejem
Ovladač CP Touch s dotykovým displejem
Ovladač CP 10 RT
Ovladač CP 10 RT

Další zcela zásadní inovací je spuštění nové sofistikované regulace RD5 s integrovaným web serverem, komfortním ovladačem s dotykovým displejem, možností připojení čidel kvality vzduchu, týdenním režimem, možností regulace na konstantní průtok a tlak atd. Napojení na komunikační technologie pro automatizaci budov lze realizovat pomocí protokolu Modbus TCP (standard) nebo volitelným převodníkem pro systémy BACnet a KNX. Regulaci RD5 je rovněž možné doplnit o jednoduchý ovladač CP 10 RT se základními funkcemi.


V rámci široké nabídky lze kompaktní jednotky maximálně přizpůsobit specifickým požadavkům různých projektů. Díky důmyslně promyšlené konstrukci lze volit mezi parapetní, podstropní, podlahovou nebo nástřešní instalací, měnit umístění hrdel nebo osadit cirkulační klapku – to vše bez vlivu na rozměry jednotky. V nabídce je možnost filtrace vzduchu třídy G4 (standardní provedení) a volitelně filtrace M5 nebo F7. Součástí každé jednotky, vyrobené v souladu s Ecodesignem, je ve standardu bypassová klapka.

Důkazem nejvyšší kvality je i skutečnost, že jednotky DUPLEX MultiEco (-N, -V) jsou zařazeny do procesu hygienické certifikace VDI6022 a renomované německé certifikace PHI (Passivhaus Institut).

 

Při výběru větrací jednotky Vám povede ruku spolehlivý a propracovaný návrhový program DUPLEX, který je možné bezplatně stáhnout na našich webových stránkách http://www.atrea.cz/cz/duplex-cz. Tento program od verze 8.00.022 podporuje nově i jednotky DUPLEX MultiEco (-N, -V).

Hlavní přednosti DUPLEX MultiEco (-N, -V)

  • Výborná tepelná izolace pláště
  • Konstrukční detaily potlačující tepelné mosty
  • Kompaktní rozměry
  • Velmi ploché provedení vhodné i pro podstropní montáž
  • Jednoduchá instalace – vše kompletně propojeno a sestaveno
  • Variabilní konfigurace sacích a výfukových hrdel
  • Standardizované rozměry hrdel
  • Možnost provedení s bypassovou a cirkulační klapkou
  • Parapetní, podstropní, podlahové nebo nástřešní provedení až do 6 500 m3/h
  • Vysoká účinnost ventilátorů – velmi nízké příkony v celém rozsahu
  • Vysoká účinnost rekuperace protiproudého výměníku – až 93 %
  • Integrovaný systém regulace včetně teplotních čidel
  • Charakteristiky pláště dle EN 1886
  • Integrovaný Webserver (regulace RD5)
  • EC motory vyhovují ErP 2015
  • Hygienické požadavky dle VDI6022
  • Komplexní návrhový program





ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...