Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic představil revoluční řady klimatizací ETHEREA optimalizované pro chladivo R32

Panasonic rozšířil portfolio klimatizací Etherea o nové inovativní řady Z a XZ. Tyto domácí jednotky přicházejí v novém elegantním a moderním designu, který je vhodný do každého interiéru. Jedná se také o první klimatizační jednotky značky Panasonic, jež byly plně optimalizovány pro chladivo R32. Díky tomu nabízejí efektivnější výkon a jsou šetrnější k životnímu prostředí než jejich předchůdci.

Panasonic Etherea řady Z v bílém provedení
Panasonic Etherea řady Z v bílém provedení
 

  • Chladivo R32 s nízkým GWP (Global Warming Potential)
  • Vynikající účinnost A+++ / A++
  • Supertichý provoz na úrovni hlučnosti pouhých 19 dB (A)
  • Elegantní a kompaktní design
  • Systém čištění vzduchu Nanoe a ECONAVI senzory v řadě Z
 

Panasonic uvedl na trh dvě nové řady nástěnných domácích klimatizačních jednotek, které z pohledu designu představují obrovský krok kupředu a navíc perfektně doplňují stávající nabídku klimatizací Etherea. Výkonná řada Z a XZ nabízí bílé modely (Z7SKE, Z9SKE, Z12SKE, Z15SKE a Z18SKE), matně bílé modely (Z7SKE-M, Z9SKE-M, Z12SKE-M, Z15SKE-M a Z18SKE-M) a stříbrné jednotky (XZ7SKE, XZ9SKE, XZ12SKE a XZ18SKE).

Kromě decentního a elegantního designu ocení každý uživatel i velmi nízkou úroveň produkovaného hluku. Řady Etherea Z a XZ mají neuvěřitelně tichý rozsah hlučnosti na úrovní 19 dB (A), což odpovídá šumu noční krajiny. Díky této vlastnosti nemohou nové jednotky narušovat spánkový režim v domácnosti nebo znepříjemňovat práci v kancelářském prostředí.

Zatímco jiné systémy používají jako standardní chladivo R410A, nové modely Panasonic Etherea používají ekologicky šetrnější alternativu R32. Toto chladivo je jednosložkové, což znamená, že jde snadno recyklovat, a má také o 67 % nižší vliv na globální oteplování.

Panasonic Etherea řady XZ ve stříbrném provedení
Panasonic Etherea řady XZ ve stříbrném provedení


Řada Z je vybavena Panasonic ECONAVI senzorem a systémem čištění vzduchu Nanoe. ECONAVI je vybaven vestavěným senzorem lidské přítomnosti a novou technologií detekce slunečního světla pro nastavení intenzity výstupu vzduchu. Zajišťuje tak nejlepší podmínky ve všech režimech a zároveň šetří energii. ECONAVI tedy nejen optimalizuje směr proudění vzduchu a jeho objem v závislosti na lidské přítomnosti, ale také snižuje automaticky chladicí výkon při žádném či méně intenzivním slunečním světle. Řešení ECONAVI dokáže dosáhnout až 38% úspory energie.

Kromě toho také obsahuje revoluční čištění vzduchu Nanoe. Tento systém využívá pro čištění vzduchu nanočástice k odstranění nebo deaktivaci 99 % vzdušných a adhezních mikroorganismů, jako jsou bakterie, viry a plísně.


Kromě přírůstku v řadách Etherea Z a XZ představil Panasonic také zcela novou řadu TZ zahrnující nástěnné klimatizační jednotky (TZ9-SKE, TZ12-SK, TZ15-SKE TZ18-SKE a TZ24-SKE). TZ řada rovněž používá nové chladivo R32, což z ní dělá jednu z nejefektivnějších a ekologicky nejšetrnějších jednotek na trhu. Její tichý provoz na hranici 20 dB (A) navíc uživatelům přináší mimořádný komfort bez omezení výkonu. Efektivní a výkonné modely TZ v elegantním a kompaktním designu dosahují energetické třídy A ++ / A +.

Pro další informace navštivte www.aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.