Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Větrací jednotky s rotačním výměníkem DUPLEX 1500 – 5000 Roto a Roto-N rozšiřují nabídku firmy ATREA

Nové jednotky DUPLEX Roto spolu s nástřešním provedením DUPLEX Roto-N rozšiřují sortiment firmy Atrea o další čtyři velikosti větracích jednotek se vzduchovými výkony od 1500 do 5000 m3/h (nominální výkony s tlakovou rezervou min. 200 Pa).


Certifikace

Již nyní plní všechny jednotky řady Roto požadavky Nařízení Komise (EU) č. 1253/2014 (Ecodesign) pro rok 2018 a díky optimalizovanému výběru vnitřních komponent vhodně doplňují řady DUPLEX MultiEco, Multi, Flexi a Basic.

Větrací jednotky DUPLEX Roto (-N) jsou vybaveny vysoce účinnými rotačními výměníky, které dosahují teplotní účinnosti až 85 % při nízkých tlakových ztrátách na straně vzduchu. Kromě kondenzačních regenerátorů jsou v nabídce rovněž výměníky opatřené hygroskopickou vrstvou pro zvýšený přenos vlhkosti (až 90 %). Rotační výměníky tepla jsou certifikovány renomovanou společností Eurovent Certification Company. Neméně důležitou součástí a doslova hnacím motorem jsou nové EC ventilátory nejvyšší kvality – produkty světově uznávaných výrobců ebm-papst a Ziehl Abegg. Vzhledem k důrazu na úspory energií a zvýšení efektivity zařízení je samozřejmostí, že EC ventilátory napříč celou řadou splňují požadavky ventilátorové směrnice ErP 2015 a dokonce je výrazně překračují.

Jednotky DUPLEX 1500 – 5000 Roto (-N) jsou navrženy v kompaktním provedení a obsahují dva nezávisle řízené EC ventilátory s dozadu zahnutými lopatkami, rotační rekuperační výměník tepla s velkou teplosměnnou plochou a vysokou účinností, výsuvné filtry přiváděného i odváděného vzduchu třídy G4, M5 nebo F7 a případně i interní cirkulační klapku se servopohonem. Skříň větracích jednotek DUPLEX Roto (-N) využívá bezrámovou konstrukci a plášť v sendvičovém provedení s vynikající tepelnou izolací a minimalizací tepelných mostů, což umocňuje úsporný provoz zařízení. Dle klasifikace EN 1886 splňují zařízení třídu tepelné izolace T2 a třídu součinitele tepelných mostů TB1.


Cestu k nejrychlejšímu zprovoznění a nejjednodušší údržbě zařízení „otevírají“ čelní dveře, které poskytují přístup ke všem dílům.

Vysoký standard si drží řada DUPLEX Roto (-N) i v oblasti regulace. Jednotky je možné vybavit následujícími typy regulačních modulů:

  • Základní regulace pro aplikace se samostatnou dodávkou systému regulace – vhodné řešení pro budovy s nadřazeným systémem řízení.
  • Nová digitální regulace RD5 s integrovaným web serverem a připojením k internetu, komfortním ovladačem s dotykovým displejem, možností připojení čidel kvality vzduchu, týdenním režimem, možností regulace na konstantní průtok a tlak atd. Napojení na komunikační technologie pro automatizaci budov lze realizovat pomocí protokolu Modbus TCP(součást regulace RD5) nebo volitelným převodníkem pro systémy BACnet a KNX. Regulaci RD5 je rovněž možné doplnit o jednoduchý ovladač CP 10 RT se základními funkcemi.

V rámci široké nabídky lze jednotky DUPLEX 1500 – 5000 Roto (-N) maximálně přizpůsobit specifickým požadavkům různých projektů. Díky všestranně promyšlené konstrukci lze měnit umístění ventilátorů a hrdel (celkem je povoleno až 20 různých provedení), osadit jednotku cirkulační klapkou nebo registry pro ohřev a chlazení. V nabídce je možnost filtrace vzduchu třídy G4 (standardní provedení) a volitelně filtrace M5 nebo F7. Nástřešní provedení DUPLEX Roto-N je opatřeno speciálními zákryty a střechou, které chrání jednotku před povětrnostními vlivy.






Při výběru větrací jednotky Vám povede ruku spolehlivý a propracovaný návrhový program DUPLEX, který je možné bezplatně stáhnout na našich webových stránkách. Tento program od verze 8.20 podporuje nově i jednotky DUPLEX Roto (-N). Software je možné stáhnout již dnes.

 

Hlavní přednosti DUPLEX Roto (-N)

  • Nová konstrukce větracích jednotek s vynikajícími parametry
  • Vnitřní a nástřešní provedení od 1500 m3/h do 15 000 m3/h
  • Vysoká účinnost rekuperace rotačního výměníku – až 85 %
  • Možnost labyrintového těsnění (netěsnost výměníku max. do 1,5 %) 1
  • Vysoká účinnost ventilátorů – SFP < 0,45 W/(m/h) 2
  • Rotační výměníky tepla jsou certifikovány renomovanou společností Eurovent Certification Company
  • Výborná tepelná izolace pláště (třída T2)
  • Potlačení tepelných mostů (třída TB1 / TB2) 3
  • Kompaktní rozměry
  • Možnost integrovaných registrů pro ohřev a chlazení
  • Jednoduchá instalace
  • Variabilní konfigurace hrdel
  • Možnost provedení s cirkulační klapkou, proplachovací komorou nebo s jiným typem výměníku
  • Integrovaný systém regulace včetně teplotních čidel
  • Integrovaný Webserver (regulace RD5)
  • Komfortní ovladač s dotykovým displejem (regulace RD5)
  • Komplexní návrhový program

1 Pro jednotky DUPLEX 8000 – 15 000 Roto
2 V omezené pracovní oblasti
3 TB1 pro jednotky DUPLEX 1500 – 5000 Roto, TB2 pro jednotky DUPLEX 1500 – 5000 Roto






Ovladač CP Touch s dotykovým displejem

Ovladač CP 10 RT

Podrobnější informace včetně katalogových listů k jednotkám DUPLEX Roto (-N) naleznete na našich webových stránkách.


ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...