Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komplexní řešení – vzduchotechnický potrubní rozvod pro centrální větrání s rekuperací

Efektivní větrání se zpětným získáváním tepla přispívá ke zdravému, komfortnímu a úspornému bydlení. O funkčnosti systému větrání s rekuperací tepla nerozhoduje pouze kvalita větrací jednotky, ale celý větrací systém jako celek. Firma ŠTORC TZB, autorizovaný zástupce a importér Brink Climate Systems, Vám představuje unikátní a komplexní systém větrání, který obsahuje všechny potřebné díly nezbytné pro zajištění správné a dlouhodobé funkčnosti systému. Brink Climate Systems je přední evropský výrobce, jehož větrací jednotky již více jak 25 let zajišťují zdravé a úsporné klima v domech, bytech a kancelářích.

Brink Climate Systems
Brink Climate Systems

Brink Air Excellent je komplexní a promyšlený systém potrubního rozvodu pro centrální větrání s rekuperací tepla, který postihuje a obsahuje všechny důležité aspekty systému větrání. Projektanti, instalatéři a uživatelé získávají řešení, u kterého je předem jasné, jak bude zařízení navrhováno, instalováno, provozováno a udržováno. Větrací systém Air Excellent s větracími rekuperačními jednotkami Renovent Excellent vyhovují nejen dnešním požadavkům, ale je plně přizpůsoben i pro větrání budoucnosti.

Brink Climate Systems vyvinul kompletně nový modulární distribuční systém, který se skládá z větracích jednotek, tepelně izolovaných, hlukových a rozvodných potrubí, rozdělovačů a dalších komponentů, které dohromady tvoří jeden funkční a promyšlený celek zajišťující požadované větrání domů a bytů.

Vyloučení tepelných ztrát a kondenzace – tepelně izolované potrubí HR

Tepelně izolované a parotěsné potrubí z EPS izolace vhodné pro přívod a odtah chladného vzduchu. Snadno se instaluje, dá se řezat nožem a propojuje se plastovými stahovacími objímkami. Potrubí je pružné a snadno instalovatelné, ale také demontovatelné, což dává možnost snadné kontroly a možného čištění systému.

  • Materiál EPS, požární odolnost B1
  • Tepelná vodivost 0,04 W/mK
  • Teplotní použití −30 až +60 °C
  • Dodávka v rourách 2,25 m, barva Antracit

Flexibilní plastové kanály

Brink potrubí
Brink potrubí

Plastové flexibilní rozvodné kanály se na jedné straně napojují na rozdělovače a na druhé straně na tvarovky pro připojení distribučních elementů. Flexibilní potrubní kanály jsou dodávány ve velikostech 50×100 a 60×130 a je jimi možné dopravit až 30 a 55m3/h při rychlostech 3 m/s. Výška rozvodných plastových kanálů je nízká, což dovoluje jejich instalaci do podlah a stropních podhledů. Potrubní systém je jednoduše sestavitelný a přesně zaregulovaný.

Flexibilní plastové kanály Air Excellent zaručují dlouhodobou čistotu a nezávadnost díky hladkému antistatickému a antibakteriálnímu povrchu.

Distribuce množství vzduchu

Větrací jednotky jsou napojeny na rozdělovače vzduchu, ze kterých již vycházejí flexibilní kanály do jednotlivých místností. Rozdělovače vzduchu obsahují připojovací hrdla, hlukový tlumič pro omezení přeslechů a revizní otvor pro případnou inspekci a čištění.



Distribuční adaptéry

Systém obsahuje tvarovky pro osazení distribučních elementů. Jsou k dispozici přechodky na stropní ventily, stěnové a podlahové mřížky.



Těsnost větracího rozvodu

Flexibilní kanály se připojují pomocí připojovacích těsnících hrdel, která obsahují gumové těsnění pro zamezení úniku nebo nasávání vzduchu.



Přesné nastavení – omezovač průtoku

Vzduchotechnický systém Air Excellent je přesně regulovatelný. Systém obsahuje regulační clony, které se umisťují do připojovacích hrdel rozdělovače, a s jejich pomocí lze přesně nastavit požadované množství vzduchu dodávané do jednotlivých místností. Návrh nastavení se provádí pomocí výpočetního programu Brink.

Omezení hluku

Větrací jednotky BRINK Excellent mají nízký vnitřní odpor a tedy i nižší hladinu hluku a nižší vlastní spotřebu. Pro připojení jednotek na vzduchotechnický rozvod jsou určeny jednat izolované potrubí HR-WTW, tak i pružné hlukové tlumiče. K dalšímu útlumu dochází v rozdělovacím boxu, který je vybaven tlumící kulisou, která omezuje nejen pronikání hluku do domu, tak i případným přeslechům mezi jednotlivými místnostmi.

Větrací jednotky Renovent

Renovent Excellent
Renovent Excellent

Větrací jednotka Renovent je ve větrání bytů a domů pojmem. Pro svoji kvalitu, spolehlivost a jednoduchost je vyráběna pro mnoho známých evropských značek v oboru technických zařízení budov.

Větrací jednotka Renovent Excellent je nová výkonná a úsporná větrací jednotka s maximální kapacitou 400 m3/h. Vychází z osvědčené jednotky Renovent. V případě Excellentu byla ale ještě více snížena hlučnost, energetická náročnost zařízení a rozšířena základní výbava. Renovent Excellent je standardně vybavena by-passem a předehřevem.

Renovent Sky
Renovent Sky

Jednotka pro podstropní instalaci Renovent Sky vychází z technologie Renovent Excellent. Součástí jednotky je snadno nastavitelný programátor s časovačem, který byl speciálně vyvinut pro větrací jednotku Renovent Sky. Jednotka Renovent Sky se instaluje pod strop nebo na stěnu. Je pouze 310 mm vysoká a dovoluje snadnou instalaci v místech s vyššími nároky na prostor.

Systém Brink Air Excellent je větrací systém, který má srovnatelnou životnost se stavbou domu a zajišťuje svým uživatelům vysoký komfort, úspory a dlouhodobě zdravě udržitelné prostředí. Větrací systém BRINK Excellent dává odpověď na důležité otázky, jako jsou:

  • Jak systém navrhovat a instalovat
  • Nastavení a regulace systému větrání
  • Nízká úroveň hluku a nízká spotřeba
  • Dlouhodobá stabilita a funkčnost systému větrání
  • Dlouhodobá čistota a hygiena systému větrání

Promyšlený a funkční celek pro větrání budoucnosti …


ŠTORC TZB s.r.o. - oficiální dodavatel větrání BRINK a UBBINK pro ČR
logo ŠTORC TZB s.r.o. - oficiální dodavatel větrání BRINK a UBBINK pro ČR

Firma Štorc TZB - autorizované zastoupení a importér Raychem a Brink a Ubbink pro ČR. Nabízíme komplexní systém větrání se zpětným získáváním tepla Brink a Ubbink, podlahové vytápění Raychem, regulace, ochrana potrubí, okapů a ploch před ledem a sněhem, ...