Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První funkční showroom s jednotkami Daikin v ČR

V pátek 16. května 2014 společnost A-Z Chlazení s.r.o. z Hradce Králové slavnostně otevřela první funkční showroom s jednotkami Daikin v České republice.

Co k tomu společnost A-Z Chlazení vedlo? V současné době těsné partnerství se společností Daikin Česká republika, kde patří do programu Home C°mfort Expert (HCE), který byl vytvořen za účelem sloužit koncovému uživateli rezidenčního trhu a také v dalším obchodním působení s velkoobchodním prodejem zařízení Daikin instalačním firmám včetně zajištění odpovídající technické a servisní podpory.

Ze slavnostního zahájení
Ze slavnostního zahájení

Společnost A-Z Chlazení s.r.o. z Hradce Králové patří v tomto projektu společnosti Daikin ke špičce. Proto jsme se rozhodli v sídle naší společnosti instalovat funkční ShowRoom, který bude sloužit pro „osahání“ výrobků Daikin nejen našim zákazníkům, ale především i zákazníkům instalačních firem, kteří si mohou přivést svého zákazníka a zařízení jim na místě předvést včetně zajištění diskrétního prostředí pro jednání v zasedací místnosti nebo přímo na ShowRoomu.

Co zde uvidíte? Novinku letošního roku Splitovou jednotku Daikin URURU SARARA, která chladí, topí, odvlhčuje (bez snížení teploty v místnosti), zvlhčuje (bez vodního zásobníku!!!), přivádí čerstvý vzduch, čistí vzduch včetně odbourávání nebezpečných formaldehydů.

Designové nástěnné jednotky Daikin Emura II a to jak v Čisté matné bílé, tak i v Antracitově stříbrné, Emura = výjimečný design, do kterého se zamilujete, hlučnost od 19 dBA, dvouprostorové čidlo pohybu osob, ovládání přes chytrý telefon a další vymoženosti ve výbavě. Nástěnné jednotky řady FTXS/CTXS elegantní design s vysoce kvalitní bílou povrchovou úpravou a hlučností již od 19 dBa. Parapetní jednotka klasická i prémiová NEXURA se sálavým předním panelem. Dále je zde instalované plně funkční tepelné čerpadlo Daikin Altherma s integrovanou vnitřní jednotkou se zásobníkem TV 260L, které vytápí, chladí, ohřívá TV a to včetně všech možných topných komponent a možností připojení. U této jednotky je možné i zaškolit vaše servisní techniky. Nechybí zde ani nástěnné provedení včetně ukázky možného napojení ohřevu TUV přes solární systém.

Samozřejmě zde nechybí čističky vzduchu, klasické i se zvlhčováním, klimatizační kazetové jednotky s unikátním plochým dekoračním panelem 600x600m a výbavou podlahového a prostorového čidla či samočistícího dekoračního panelu 950×950 mm, který má kruhový výdech.

Že je to spousta novinek v šedém trhu s klimatizační technikou?

„Zastavte se i se svými zákazníky. Navíc letos slaví společnost Daikin 90 let od svého založení a nebylo pro nás lepšího dárku, než si udělat 'radost' a ukázat Daikin i našim zákazníkům ještě dříve, než si jej pořídí,“ zve k návštěvě Roman Kozoň. „Devizou Daikinu je i to, že má v České republice celkem dvě továrny – v Brně výrobu kompresorů a v Plzeň výrobu klimatizačních jednotek i tepelných čerpadel,“ upřesnil Roman Kozoň z A-Z Chlazení

Po otevření byli hosté klimatizovaným autobusem přepraveni na Český pivní festival
Po otevření byli hosté klimatizovaným autobusem přepraveni na Český pivní festival

A jak to všechno probíhalo? Po přivítání hostů z řad zákazníků, instalačních firem a malém občerstvení, byla slavnostně přestřižena páska a “strženy“ plachty, aby se naše dílo ukázalo i ostatním. Každý měl možnost se s instalovanými jednotkami blíže seznámit v reálu. Samozřejmě nechybělo krájení dortu a káva na závěr.

Jelikož mají ve společnosti A-Z Chlazení s.r.o. rádi zábavu, součástí závěru tohoto otevření byla návštěva hostů s přejezdem klimatizovaným autobusem na Český pivní festival konaný na Letenské pláni v Praze. Zde se připojili i další zákazníci, kteří neměli možnost se dostavit na tento slavnostní okamžik v Hradci Králové.

Ze slavnostního zahájeníPohled do expoziceZe slavnostního zahájení
 
 
Reklama