Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topení klimatizací i v mrazech už není problém

Zachování vysokého výkonu i při extrémně nízkých teplotách, teplo ihned po spuštění, nízké provozní náklady, technologie pečující o zdraví a osobitý design vnitřní jednotky. To vše nabízí LG Prestige Inverter V.

Klimatizace dnes již běžně využívají metodu tepelného čerpadla, která v poslední době patří k nejekologičtějším a nejúspornějším metodám vytápění domácností. Princip je jednoduchý – v jednotce se obrátí způsob distribuce tepla, vnější jednotka odebírá teplo z okolního vzduchu, čímž se ochlazuje, zatímco vnitřní jednotka topí. Tento způsob topení poskytuje až trojnásobek topného výkonu při stejném elektrickém příkonu oproti klasickému elektrickému topení. Další výhodou je, že není nutné čekat, než se ohřeje otopná soustava, jako tomu je u klasického systému vytápění. Klimatizace je schopna dávat teplo okamžitě po spuštění. Dostatečný výkon klimatizace dnes umožňuje topit celoročně.

Klimatizace s tepelným čerpadlem „vzduch – vzduch“ jsou velmi populární především v zámoří, kde se nezřídka využívají jako hlavní zdroj tepla. Jejich obliba ale roste i u nás. Venkovní jednotky dokážou topit s vysokou účinností i při teplotách −10 °C. Majitelé novostaveb ocení, že při použití klimatizace nemusejí během stavby řešit rozsáhlé stavební práce a rozmístění radiátorů ani trubek. Není nutný ani komín, což výrazně snižuje stavební náklady. Počáteční investice do klimatizační jednotky je podobná jako při pořizování klasického kotle na tuhá paliva (např. uhlí).

Prestige Inverter V
Prestige Inverter V

LG nabízí celou řadu klimatizačních jednotek pro domácnosti. Všechny nabídnou svým majitelům i funkci tepelného čerpadla. Samozřejmostí všech dostupných modelů je invertní technologie kompresoru, která výrazně přispívá ke snížení provozních nákladů. Špičkovým produktem, který tato korejská značka dodává na náš trh, je Prestige Inverter V.

Nejenže překonává běžné jednotky po výkonové stránce, vyniká také úsporou energie a sníženými provozními náklady. LG Prestige Inverter V ve srovnání s elektrickými přímotopy sníží celkovou spotřebu energie až o 80 procent. Z hlediska účinnosti má koeficient účinnosti COP 5,6. Tím překonává elektrické přímotopy až pětinásobně při pětinové spotřebě energie. Uvedené parametry splňují požadavky energetické třídy A+++. Tento model tak udržuje vysokou výkonnost i při extrémních venkovních teplotách.

Díky zdokonalenému proudění vzduchu, zvětšeným ventilátorům a inovovanému zpracování jeho horizontálních lišt lépe distribuuje teplo a tak rychleji vyhřeje celou místnost.

Jednotka kromě topení či chlazení pečuje o vaše zdraví. Dokonalé vyčištění vzduchu zajistí filtrační soustava, díky které LG Prestige Invertor V bez problémů nahradí čističku vzduchu. 3M Multi Protection Filter kombinující LG a 3M technologie zachytí a eliminuje prach, viry a alergeny. Plástvový filtr je vysoce funkční a snadno vyměnitelný filtr, který zvyšuje účinnost celé soustavy. Plasmaster Ionizer navíc vzduch ionizuje a tak jej dále čistí, mimo jiné i od nepříjemných pachů.

Výparník venkovní jednotky je ošetřen pomocí technologie Gold Fin. To znamená, že díky pozlacení nekoroduje ani v těch nejnáročnějších podmínkách a odolává tak například i kyselým dešťům.

Všechny tyto výhody navíc umocňuje fakt, že LG Prestige Inverter V je nezvykle tichý. Hladina hluku v tichém režimu je jen 17 dB, což je důležité hlavně v noci, kdy jednotka neruší váš spánek.

Kromě technologie jistě oceníte design jednotky, kvalitní dílenské zpracování a dlouhou životnost a vysokou odolnost.

Více informací se dozvíte na stránkách společnosti RAN, s.r.o., www.ran-klima.cz, která je dodavatelem klimatizací LG Electronics.

 
 
Reklama