Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

AF/Armaflex spojuje izolaci s antibakteriální ochranou

Společnost Armacell, největší světový výrobce technických izolací, vyvinula speciální materiál AF/Armaflex, který v sobě spojuje vynikající izolační schopnosti a antibakteriální ochranu. AF/Armaflex zabraňuje ztrátám tepla a eliminuje kondenzaci vodních par na rozvodových trubkách. Díky zabudované antibakteriální ochraně MICROBAN však oproti běžným izolačním materiálům dokáže navíc omezit výskyt a růst škodlivých bakterií.


Izolace AF/Armaflex, foto Armacell

AF/Armaflex je elastomerovým izolačním materiálem určeným především pro rozvody potrubí v klimatizačních a chladicích zařízeních nebo topných systémech. Izolace vyrobená z elastomerové pěny na bázi syntetického kaučuku vyniká vysokým odporem proti difúzi vodní páry. Vytváří tak spolehlivou bariéru její kondenzaci na povrchu trubky a omezuje nebezpečí koroze. Navíc velmi nízký koeficient tepelné vodivosti (méně než 0,033 W/(m*K) při teplotě 0 stupňů Celsia) reprezentuje vynikající izolační schopnosti a zaručuje výrazné úspory energie při rozvodu chladicích či topných médií.


AF/Armaflex se osvědčuje při izolaci průmyslových zařízení, foto Armacell

Unikátní inovací, která AF/Armaflex posunuje o stupeň výš, je integrace antibakteriální ochrany MICROBAN, která dokáže potlačit bujení škodlivých bakterií. Proto je AF/Armaflex mimořádně vhodný k použití ve zdravotnických zařízeních, školách, domovech důchodců, veřejných budovách a dalších prostorách s přísnými nároky na hygienu a čistotu vzduchu (například také v bytech, kde bydlí alergici). Antibakteriální ochrana je do materiálu integrována v průběhu výrobního procesu a účinkuje po celou dobu životnosti izolace.

Buněčná struktura AF/Armaflex je zásluhou nové technologie výroby pěny podstatně drobnější, než u jiných obdobných materiálů. Díky tomu je izolace velmi ohebná, což výrazně usnadňuje a urychluje její instalaci. Samotnou montáž ulehčuje také samolepicí páska z obou stran styčných ploch, která zajišťuje nejen snadnou instalaci, ale pevné uchycení izolace na potrubí. Další předností izolace AF/Armaflex jsou její velmi dobré požární vlastnosti. Materiál, z něhož je izolace vyrobena, je nehořlavý, nekape a má samozhášecí vlastnosti.

 
 
Reklama