Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nederman VRS systém

Tu situaci možná zná každý z nás. Pracovní stůl zaplněný monitorem, počítačem, stohy papírů, složkami k vyřízení „Dnes“ a „Později“ atd. Možná to působí dojmem organizovaného pracovního chaosu, nejspíš si ale každý z nás občas povzdychne ve chvíli, kdy něco urgentně hledá. To samozřejmě platí i v provozech jako jsou autoopravny, truck centra, garáže a opravárenská centra. K tomu, aby tyto provozy působily na zákazníky tak, že se chtějí stále vracet, a současně k tomu, aby práce v takové dílně byla efektivní, bezpečná, ekologická a pohodlná, přispívá unikátní systém Nederman VRS koncept.

Nederman VRS koncept („Vehicle Repair Shop“) je systém řešení pro

  1. Systémy odsávání výfukových plynů vyvinutý ve spolupráci s předními výrobci vozidel jako Volvo, BMW, Mercedes-Benz nebo Toyota.
  2. Skladování, výdej a management provozních kapalin
  3. Mobilní nebo stacionární odsávací systémy sloužící při broušení, řezání, svařování

Přestože všechny systémy mohou fungovat samostatně, největšího efektu dosahují při současném použití.

Odsávání výfukových plynů Nederman

  1. Pro odsávání výfukových plynů používá Nederman nejčastěji jednoduchých nebo dvojitých odsávacích jednotek a odsávacích hadicových navijáků. Jednoduchá odsávací jednotka je určena pro příležitostné použití bez větších nároků na pohodlí a ergonomii. Sestává z odsávací hadice (většinou CP – crash proof, tedy odolné proti přejezdu ) zakončené výfukovou koncovkou, která se připojuje přímo na výfuk vozidla a odsává tak 100 % zplodin. Dvojitá jednotka umožňuje díky dvěma hadicím současné odsávání dvou vozidel nebo vozidel se dvěma výfuky.
  2. Klasickým a nejpoužívanějším systémem je pak odsávací hadicový naviják (buben). Ten umožňuje práci až s 10 m dlouhou odsávací hadicí a je možné jej vybavit samostatným ventilátorem připojeným přímo k navijáku, nebo více navijáků sdružovat do větších systémů ve větších dílnách.
  3. Pro odsávání výfukových plynů od luxusních vozidel, od vozidel se zabudovanými výfuky nebo s nestandardními výfuky slouží bezdotykové odsávací rameno.
  4. Speciálními systémy jsou pak odsávací systémy zabudované v podlaze, které nijak nenarušují její interiér. Tyto systémy se používají v showroomech a autoprodejnách. Zákazník si tak nový vůz může nastartovat přímo v pohodlí prodejny, aniž by bylo nutné s vozidlem jakkoliv manipulovat.
  5. Kolejnice typu Rail 920 pro odsávání vozidel v pohybu
    Speciální skupinou odsávání výfukových plynů jsou systémy pro vozidla hasičů a záchranné služby. Systémy Nederman (řada Magna) patří mezi absolutní špičku v tomto oboru. V mnoha zemích včetně České republiky jsou systémy Nederman standardem pro garáže hasičského záchranného sboru. Mezi jejich hlavní přednosti patří zejména absolutní spolehlivost, plná automatizace (obsluha se o odsávání při výjezdu vůbec nestará) a robustní konstrukce odolná proti nešetrnému zacházení.

Olejová hospodářství Nederman

Olejové hospodářství Nederman zajišťuje komplexní nakládání s provozními kapalinami:

  • Skladování všech typů provozních náplní pro automobily (oleje, brzdové kapaliny, nemrznoucí směsi, aditiva, plastická maziva, apod.)
  • Rozvody na pracoviště pomocí pevných nebo mobilních rozvodů
  • Dávkování
    Systémy Nederman ukáží svoji pravou sílu teprve ve vzájemné synergii.
    Základní jednotkou takového uceleného VRS systému je servisní věž. Zahrnuje navijáky na všechny typy kapalných médií s výdejními pistolemi s digitálními průtokoměry; naviják na stlačený vzduch; naviják pro elektrický kabel – napájení ručního nářadí; kabel s lampou; naviják pro odsávání výfukových plynů a skříň pro nejčastěji používaná nářadí, popř. pro sud s plastickým mazivem. Součástí také může být naviják vysokopodtlakového systému, který se používá jak pro úklid interiéru nebo pro čištění motorových prostorů před opravou.
  • Odvod a skladování použitých náplní, zejména automatický sběr z montážních jam
 

Evidenci a výdej pomocí systému NMS s možností propojení na interní systémy jako je např. CARIS, TacDis Kobra; Dracar+; Automaster; SMC; GDS; WinAssist; AutoLine (v současnosti je krátce před spuštěním propojení se Škoda systémem DMS)

Systém umožňuje sledovat až 25 výdejních míst najednou. NMS automaticky vydává, měří a eviduje provozní kapaliny na každou zakázku. Zobrazuje aktuální stav zásob olejů a ostatních provozních kapalin na skladě. Poskytuje informace pro fakturaci provozních kapalin. Zamezuje ztrátám při výdejích. Poskytuje manažerům přehledy výdejů na jednotlivé zakázky, servisní techniky a vytváří měsíční přehledové statistiky výdejů a příjmů.

Mobilní nebo stacionární odsávací systém

Součástí dílny pak mohou také být mobilní nebo stacionární odsávací systémy pro eliminaci svařovacích dýmů nebo prachu z broušení a řezání. Dále pak malé, kompaktní, ale velmi účinné pískovací jednotky pro opravy karoserií. Při realizaci stacionárních jednotek se pak nabízí možnost jejich využití i pro centrální úklid pracovišť.

Závěr

Systémy VRS koncept Nederman přinášejí úspory, výrazné zefektivnění práce, čistou a bezpečnou dílnu a neposlední řadě zvyšují prestiž každé autodílny. V dnešní době velké konkurence to může být právě moderní prostředí a vysoká efektivita, která vám dá náskok před konkurencí. Díky Nederman.


NEDERMAN CR, s.r.o.
logo NEDERMAN CR, s.r.o.

Technologie a systémy Nederman pro průmyslové odsávání a filtraci. Řešíme odsávání a filtrace od svařování nebo broušení, filtrace olejové mlhy, filtrace suchých a výbušných prachů Ex, odsávání výfukových plynů, kompletní dodávky centrálních úklidů. Návrh ...