Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ebm-papst investuje 15 mil. eur do rozšíření svého závodu v Mulfingenu

Skupina ebm-papst, jeden z největších výrobců průmyslových ventilátorů a elektromotorů, investuje asi 15 milionů Eur do rozšíření svého závodu v Mulfingen-Hollenbachu.

Plocha výroby energeticky účinných velkých ventilátorů pro evropský trh se zvětší asi o 10 000 m2, přičemž se plánuje také zřízení nového výpočetního střediska.

Rainer Hundsdörfer, předseda představenstva skupiny ebm-papst: „Touto investicí reagujeme na zvyšující se poptávku po energeticky úsporných technologiích, přičemž chceme společnosti připravit podmínky pro další růst.“

S více než 11% nárůstem tržeb na 1 501 mil. Eur v obchodním roce 13/14 (1. duben 2013 – 31. březen 2014), pokračuje ebm-papst v úspěšné firemní strategii. Výsledkem tohoto trvale pozitivního trendu je, že společnost nabízí mnoho nových pracovních míst. Meziročně vzrostl počet zaměstnanců skupiny na téměř 11 701 lidí (+810 osob).

„Model našeho úspěchu spočívá v zajištění si globálního technologického prvenství prostřednictvím velkých investic do výzkumu a vývoje a v nepřetržitém vývoji nových tržních standardů. Díky rozpočtu na výzkum a vývoj ve výši více než 75 milionů eur jsme byli schopni uvést na trh několik nových výrobků. Těší nás, že důsledkem je, že můžeme rozšířit také naši výrobu,“ uvedl Hundsdörfer.

Nový závod je navržen tak, aby přinášel úspory energií a zdrojů v souladu s filozofií společnosti GreenTech. V listopadu byla společnost ebm-papst vyhrála prestižní cenu za nejudržitelnější společnost v Německu. Dokončení výstavby se plánuje v září 2014.

O ebm-papst

Skupina ebm-papst je největší výrobce ventilátorů a motorů na světě. Od svého založení stanovuje společnost celosvětové tržní trendy v oblasti technologií. Mezi výsledky jejího výzkumu patří elektronicky řízené EC ventilátory (nedávno uvedené na trh), aerodynamická vylepšení ventilátorových lopatek, či výběr materiálů šetřících zdroje, včetně biomateriálů.

Ve fiskálním roce 2013/14 dosáhla společnost obratu 1,5 miliard eur. ebm-papst zaměstnává asi 11 700 lidí v 18 výrobních zařízeních (mj. v Německu, Číně a USA) a v 57 prodejních poobočkách na celém světě. Ventilátory a motory této světové jedničky na trhu se používají v mnoha průmyslových odvětvích, včetně ventilačních, klimatizačních a chladicích technologií, domácích spotřebičů, topných soustav, IT a telekomunikací, jakož i v automobilovém průmyslu a v nákladních automobilech.


ebm-papst CZ s.r.o.
logo ebm-papst CZ s.r.o.

ebm-papst CZ- ventilátory světové kvality. Společnost ebm-papst vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní ventilátory pro náročné průmyslové aplikace i domácí použití. Portfolio zahrnuje axiální, radiální, tangenciální a kompaktní AC/EC ventilátory pro ...