Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revoluční krok vysokotlakého systému zvlhčování do potrubních systémů vzduchotechniky

Novinka „Orbit Wing®“ (patentováno) využívá velmi krátké dráhy pro odpaření vodního aerosolu do stavu vzdušné vlhkosti. Orbit Wing je významným milníkem na cestě k vyšší efektivnosti vysokotlakého systému zvlhčování v potrubních systémech vzduchotechniky. Orbit Wing je jednoznačně vhodný do každého vzduchotechnického systému nebo klimatizačního zařízení.

A proč je patentovaný „Orbit Wing®systém vhodný i pro Vás?

Jeden společný příklad lehce vysvětlitelný a pochopitelný za všechny.

Vodní aerosol potřebuje asi jednu vteřinu času na odpaření do vzdušné vlhkosti. Při rychlosti proudění vzduchu 3 m/s ve vzduchotechnickém systému je zapotřebí pro odpaření velmi jemné vodní mlhoviny rovný úsek v délce cca 3 metry. Vzdálenost 3 metry je tedy nutným požadavkem pro bezproblémové odpaření aerosolu. Ne vždy je v praxi takový rovný úsek nebo vzdálenost potřebná ve vzduchotechnickém systemu k dispozici.

Tento problém byl až doposud řešen jen s využitím dodatečné tepelné energie a intenzivní dezinfekcí vzduchotechnického systému.

To je již všechno minulostí.

Týmu Merlin Technology se podařil revoluční krok, vyvinuly nový vysokotlaký systém „Orbit Wing®“ speciálně určený do vzduchotechnických systémů.

Systém integrovaných křídel zajišťuje definované víření proudu vzduchu za tryskami.

„Jemný aerosol letí v kruhu a vrací se nazpět. Tím je vytvořena delší dráhu letu za současného zkrácení nutné odstupové vzdálenosti. Dochází tím k extrémnímu zkrácení cesty pro odpaření a problém s nedostatkem místa je také vyřešen,“ vysvětluje Ing. Franz Schrems, technický ředitel MERLIN Technology.

„Orbit Wing®“ systém je tedy vhodný pro všechny stávající i nově budované vzduchotechnické větrací nebo klimatizační jednotky, je jednoduše zabudovatelný. Spojuje všechny výhody efektivního zvlhčování vzduchu.

K výrobě jednoho kilogramu vlhkosti stačí vynaložit pouze 2,5 až 3 Watt energie. Efektivnost systému se pohybuje okolo 98 %.

Novinkou udávající směr ve vývoji je také kombinace inteligentního stupňovitého řízení a regulace tlaků rozprašování vodní mlhoviny.

„Orbit Wing®“ zlepšuje klima v prostorech, redukuje nemocnost zaměstnanců a zvyšuje rychlost a efektivitu výroby, která je směrodatná, „Orbit Wing®“ odstraňuje všude škody způsobované suchým vzduchem.

Merlin a systém „Orbit Wing®“ jsou energeticky šetrná zařízení, která zlepšují energetické audity budov a technologií. Není nač čekat s jejich aplikacemi ve Vašich podmínkách.
Vyhovují všem parametrům k zahrnutí do projektů Zelená úsporám.

3D Animace MERLIN „Orbit Wing®“


Drekoma
logo Drekoma

DREKOMA - výhradní dovozce vlhkoměrů a zvlhčovacích systémů firmy MERLIN Technology GmbH. Úprava a demineralizace vody - reverzní osmoza,obchodní a zprostředkovatelská činnost, dřevařské stroje a zařízení, zpracování znaleckých posudků v oboru.