Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál
Vzduchotechnická zařízení
Archiv článků od 7.6.2019 do 27.12.2019

Archiv recenzovaných článků

zpět na aktuální články

27.12.2019
Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Optimální komfort dosahovaný výstupem vzduchu v úhlu 360°. Inteligentní snímače pro maximální účinnost. Energeticky účinnější a uživatelsky přívětivější než jakákoli jiná kazetová jednotka. Ve srovnání se standardními řešeními jsou provozní náklady nižší o 50 %. Automatické čištění filtru. Snížení doby potřebné k údržbě filtru: prach lze snadno vysát vysavačem bez rozebírání jednotky.

4.12.2019
AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha, Ing. Roman Rybín

Firma Airflow se dlouhodobě zabývá problematikou kontinuálního měření průtoku vzduchu v potrubí. K nepřeberné řadě tlakových sond přibyla nově možnost místního zrovnoměrnění proudění, které výrazně přispívá k přesnosti měření, pomocí usměrňovací voštinové stěny.

17.11.2019
Domat Control System s.r.o.

Maloobchodních provozovny se nejčastěji drží dvou konceptů: Jsou jako menší objekty, obvykle samostatně stojící, s prodejní plochou do 1 000 m², nebo ve formě velkých obchodní center s dominujícím supermarketem s plochou od 3 000 m² a dalšími provozovnami a službami ve společné hale.

6.11.2019
A - INVENT s.r.o.

Představujeme vám jednoho z průkopníků decentrálního větrání se zpětným ziskem tepla, systém inVENTer s více než 20-ti letou tradicí německé výroby.

29.10.2019
ŠTORC TZB s.r.o. - oficiální dodavatel větrání BRINK a UBBINK pro ČR

Tento článek představuje nejen vzduchotechnický rozvod Air Excellent určený pro rezidenční větrání, který je již řadu let úspěšně používán v mnoha zemích. Současně se zamýšlí nad důležitými vlastnostmi, které by měl správný vzduchotechnický rozvod splňovat.

Ing. Karel Soukup, Systemair, Dveřní clony a možnosti jejich využití
15.10.2019
redakce

„Dveřními clonami lze vybavit jakkoliv široký i vysoký otvor od prodejního okénka po hangáry v délce několika desítek metrů,“ říká Karel Soukup, technický ředitel společnosti Systemair v rozhovoru pro TZB-info.

25.9.2019
Hoval spol. s r.o.

V současné době klade mnoho společností velký důraz na energeticky účinné a ekologicky nezávadné výrobní metody – a to nejen z principu, ale také kvůli splnění zákonných požadavků s ohledem na dopady na životní prostředí a na zdravé pracovní podmínky.

2.8.2019
redakce

Vidíme více důvodů proč přistoupit k modernizaci stávajících vzduchotechnických zařízení, k tzv. retrofitu. Co si pod tím představit z pohledu na ventilátory? Nejedná se o náhradu 1:1, ale o výměnu s efektivní návratností investice. Retrofit lze jednoduše definovat jako výměnu stávajících ventilátorů na nové moderní s nižší spotřebou elektrické energie. Samozřejmě, prvotním přínosem musí být úspora elektrické energie. Záměny se ale provádějí i z důvodu zvýšení nedostatečného výkonu, snížení hlučnosti nebo snížení nákladů na údržbu a servis.

9.7.2019
Siemens, s.r.o.

V médiích často slýcháme alarmující zprávy o narůstajících zdravotních problémech naší populace. Dozvídáme se o oslabené imunitě obyvatelstva, rostoucích alergiích, syndromu nezdravých budov a přímém vlivu prachu a smogu na naše zdraví.

28.6.2019
Ing. Josef Hodboď, videoreportáž: Ing. Petr Bohuslávek

Energy Valve, regulační kohout s měřičem tepla, přinášející nové možnosti řízení toku tepelné energie. Trojcestná směšovací armatura s klapkami ovládanými servopohony určená pro spolupráci dvou zdrojů chladu. A další zajímavosti a poznatky z praxe byly součástí školení Belimo.

17.6.2019
Jan Foret, Ing. Petr Morávek, CSc., Ing. Tomáš Kott, doc. Ing. Vladimír Zmrhal, Ph.D., Časopis Vytápění, větrání, instalace

Recenzovaný Dostatečné a správně navržené větrání kuchyňských provozů je základním předpokladem k zajištění kvalitního vnitřního prostředí z hlediska teplotních a vlhkostních požadavků. Jde nejen o odvedení tvořící se páry a zamezení následného stékání zkondenzované vody, ale také o zajištění odvodu všech škodlivin vznikajících při vaření (vodní páry, aerosolů, případně spalin), pachů a tepla. Odvedením veškerých škodlivin z prostoru kuchyně se zamezuje tvorbě plísní a ostatních mikroorganismů, které by mohly negativně ovlivňovat hygienu prostředí i stavební konstrukce celého prostoru, a tím narušovat chod kuchyně. Článek popisuje návrh větrání kuchyní podle nového souboru norem ČSN EN 16282.


zpět na aktuální články
 
 
Reklama