Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerstvý vzduch a tiché prostředí podpoří vaši produktivitu a zdravější život

Na českém trhu najdete mnoho difuzorů, od stropních, stěnových až po průmyslové. Bohužel ne každý splňuje přísná kritéria a role, ke kterým je určen. Jak zajistit proudění vzduchu mezi jednotlivými prostory a zároveň nepřenášet hluk? S efektivním řešením přichází společnost Lindab s.r.o., dceřinná společnost švédského koncernu Lindab.

Standardní je barva RAL 9003, RAL 9005, RAL 9010.
Standardní je barva RAL 9003, RAL 9005, RAL 9010.

Neměli bychom zapomínat, že v budovách trávíme 80 % až 90 % času. Proto je třeba věnovat pozornost také kvalitě vnitřního prostředí, které ovlivňuje naši aktivitu, zdraví a naši celkovou spokojenost. Položme si otázku: Řešili jste někdy mikroklima budov, to znamená jak a co na vás působí? Jsou zde faktory tepelně vlhkostního mikroklimatu, odérové mikroklima, akustické mikroklima, toxické, aerosolové, mikrobiální mikroklima a další.

Lindab pro vás zajistí hned dvě věci najednou: nejen čerstvý vzduch, ale také eliminaci hluku. Přeslechové stěnové difuzory se používají k zajištění výměny vzduchu mezi prostory. Jedná se v podstatě o vylepšenou obdobu dveřních a stěnových mřížek. Hlavní výhodou je zde možnost útlumu přeslechů v jednotlivých místnostech. Přeslechové difuzory vyrovnávají tlakové rozdíly mezi jednotlivými prostory. Obvykle se umísťují mezi místnosti a koridor, odkud je centrálně vzduch odtahován.

Přeslechový difuzor OLC – instalace do stěny
Přeslechový difuzor OLC – instalace do stěny
Přeslechový difuzor OLC-A – instalace do stěny
Přeslechový difuzor OLC-A – instalace do stěny

Přeslechový difuzor určený pro montáž přímo do stěny má v obchodním označení Lindab Difuzor (přefukový ventil) OLC. OLC se skládá ze dvou odrazových tlumičů, které jsou namontovány na obou stranách stěny a jsou spojeny pomocí doprovodného perforovaného nástěnného pouzdra (OLC-A), což zajišťuje vynikající snížení hluku. Čtyřhrannou variantou je přeslechový tlumící difuzor s obchodním označením Lindab OLR.

Přeslechové difuzory Lindab

OLC
OLC
OLC-A
OLC-A
OLR
OLR

Výhody přeslechových difuzorů Lindab OLC a OLR

Společnost Lindab používá velmi kvalitní materiál. Obě části difuzoru, jak montážní konzola, tak přední deska, jsou vyrobeny z pozinkované oceli. Viditelné části jsou lakovány dle RAL. Velkou výhodou je nenápadný, diskrétní design. Dále jsou to dvě izolační zvukové lišty. Difuzor lze namontovat v tloušťce stěny od 90 mm do 170 mm. Velké plus je rovněž snadná údržba. Přední desky jsou demontovatelné a čistitelné z obou stran.

Jednoduchý výpočet a návrh díky LindQST

  • Pro přesný návrh velikosti s ohledem na danou tloušťku stěny a výpočet útlumu hluku slouží návrhový online bezplatný software LindQST (Lindab Quick Selection Tool), ve kterém je možné navrhnout veškerý sortiment společnosti Lindab.
  • Na stránkách www.lindqst.com se lze přepnout do české mutace a vyfiltrovat dané zařízení. Ke každému zařízení je navíc možné stáhnout veškerou potřebnou dokumentaci jako např. katalogovou stranu či montážní návod.
  • Další výhodou použití softwaru LindQST je možnost vizualizace proudění vzduchu a následná generace PDF výstupu.

Pro přesný návrh velikosti přeslechových difuzorů slouží návrhový online bezplatný software LindQST

Reference

Budova Crystal-Prague, Praha 2. Difuzory OLC, ORL
Budova Crystal-Prague, Praha 2.
Difuzory OLC, ORL
Budova KB, Václavské náměstí, Praha 1. Difuzory OLC, ORL
Budova KB, Václavské náměstí, Praha 1.
Difuzory OLC, ORL


Lindab Ventilace
logo Lindab Ventilace

Nabízíme kompletní sortiment zahrnující VZT jednotky, požární klapky, čisté prostory, potrubní systémy, distribuční elementy, indukční jednotky, pasivní stropy a další příslušenství pro vzduchotechniku.