Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klimatizace Panasonic získala prestižní iF Product Design Award

Klimatizace Panasonic Etherea CS-Z9TKEW obdržela iF Product Design Award za rok 2017. Mezinárodní porota ocenila mimo jiné její minimální hlučnost, energetickou účinnost a malé rozměry s hloubkou 20 centimetrů.

Etherea Z nejnovější generace domácí klimatizace
Etherea Z nejnovější generace domácí klimatizace

Mezinárodní porota hodnotila na letošních iF Product Design Awards více než 5 500 výrobků a soustředila se na kvalitu, funkčnost a ergonomii designu, výběr použitých materiálů, inovativnost řešení i dopad produktu na životní prostředí.

Je pro nás velkou ctí, že naše klimatizační jednotka získala tak prestižní ocenění. Etherea Z má hloubku pouhých 20 centimetrů a působí mimořádně štíhle a elegantně, ovšem porotci především oceňovali fakt, že líbivý design nejde na úkor účinnosti i šetrnosti k životnímu prostředí, na kterých si dlouhodobě zakládáme,“ uvedl Jakub Šachl, obchodní ředitel divize Heating & Cooling společnosti Panasonic pro ČR a SR.

Oceněná klimatizace Etherea Z se pyšní velice tichým provozem (hlučnost pouhých 19 dB), takže neruší při práci nebo odpočinku. Jde o vysoce energeticky účinné zařízení třídy A +++, které je vybaveno inteligentním snímačem ECONAVI. Tato technologie sleduje polohu osob či intenzitu slunečního světla a automaticky nastavuje chladicí výkon, aby šetřil energii efektivně (až o 38 %). Klimatizační jednotka také pracuje s chladícím plynem R32, který je šetrný k životnímu prostředí a minimalizuje dopady na globální oteplování.

V neposlední řadě je oceněná Etherea Z vybavena vysoce účinným filtrem vzduchu a technologií nanoe. Ta klimatizaci umožňuje čistit vzduch od 99 % škodlivin včetně virů, bakterií i pylů, což ocení především alergici v aktuálně probíhající alergenní sezoně.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.

 
 
Reklama