Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Realizace obměny chladicích jednotek pro Czech Aviation Training Centre

V průběhu května až srpna jsme realizovali pro společnost Czech Aviation Training Centre obnovu chladicích jednotek.

V průběhu května až srpna jsme realizovali pro Czech Aviation Training Centre obnovu chladicích jednotek pro stávající prostory Hangáru B a současně výstavbu zcela nového chlazení a vzduchotechniky pro vestavbu dvou leteckých simulátorů do východní haly Hangáru B.

Předmětem první akce, byla výměna původních dvou zdrojů chladu BlueBox (2x 300 kW) za nový modulární zdroj chladu, který se skládá z 6-ti modulárních chladicích jednotek AERMEC, model NRV0550, systému řízení chillerů – MULTICHILLER a související úpravy rozvodů elektřiny, M+R a hydraulického rozvodu na primárním okruhu. Vzhledem k požadavku zachovat zdroj chladu v provozu, bez dlouhodobé odstávky byla výměna zdroje chladu provedena ve dvou stavebních etapách.

V konečné fázi byla provedena nová vizualizace pro systém dohledu letiště na velín Energo provozu.

Druhá realizace spočívala v kompletní výstavbě chlazení a VZT pro novou simulátorovou halu s trenažery pro letadla 737max a A320ceo/neo. Zde byly instalovány 3 ks chladicích jednotek AERMEC, řady NRL s integrovaným free-coolingem v provedení glycol -free, tzn., že glykolový okruh je pouze v jednotce. Každá jednotka disponuje chladicím výkonem 105 kW, celkem dalších 300 kW chladu.


COMPLETE CZ, spol. s r.o.
logo COMPLETE CZ, spol. s r.o.

COMPLETE CZ je česká společnost s více než 14 000 realizací klimatizační a chladicí techniky s know-how výrobců HVAC. Jsme výhradním distributorem společnosti AERMEC a Mitsubishi Heavy Industries na českém trhu.

 
 
Reklama