Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CORSO Karlín – Rekonstrukce strojoven chladu

Rekonstrukce strojoven v objektu administrativní budovy CORSO KARLÍN.

Předmětem projektu byla rekonstrukce stávajícího zdroje chladu včetně vybavení strojoven v objektu administrativní budovy CORSO KARLÍN.

S ohledem na skutečnost, že obě strojovny chlazení jsou umístěny ve 4.NP pod střechou objektu s velmi omezeným přístupem, byla v rámci rekonstrukce navržena kaskáda modulárních kompresorových chladících jednotek AERMEC WWM0500, každá o výkonu 90kW. Pro odvod tepla z kondenzátorového okruhu byl navržen sprchovaný chladič LU-VE samostatně pro každou strojovnu umístěný v místě demontovaných oddělených kondenzátorů.

Do každé strojovny byly osazeny čtyři modulární jednotky o součtovém výkonu 360 kW s možností rozšíření o jeden až dva moduly.

Vzhledem k exponovanému místu centrálního Karlína s hustou okolní zástavbou, byly na střechu osazeny chladiče kapaliny v tichém provedení a navíc osazené dodatečnými tlumiči hluku (Axitop). Díky tomuto řešení se podařilo udržet hladinu hluku pod 42 dB a splnit tak hygienické/hlukové limity.

Samotná rekonstrukce strojoven spočívala v kompletní výměně potrubí a oběhových čerpadel. Rozvody chladu byly provedeny systémem Victaulic. Celá rekonstrukce probíhala v zimním období, aby nové chlazení bylo připraveno pro letní sezonu.

Více informací na našem webu


COMPLETE CZ, spol. s r.o.
logo COMPLETE CZ, spol. s r.o.

COMPLETE CZ je česká společnost s více než 14 000 realizací klimatizační a chladicí techniky s know-how výrobců HVAC. Jsme výhradním distributorem společnosti AERMEC a Mitsubishi Heavy Industries na českém trhu.

 
 
Reklama