Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejširší nízká klimatizační jednotka do podhledu se středním ESP

S jmenovitými výkony chlazení 6,8 až 13,4 kW a 7,5 až 15,5 kW jde o nejvýkonnější plochou klimatizační jednotku pro integraci do stropního podhledu.

Jednotka má zadní a spodní sání a proto zajišťuje rovnoměrný pohyb vzduchu v klimatizované místnosti. V kombinaci s řadou venkovních jednotek Sky Air Alpha poskytuje nejlepší výkon v dané třídě, nejvyšší výkonnost a účinnost.

Výška jednotky je pouze 245 mm a pro vestavění vyžaduje 300 mm, takže minimalizuje potřebnou výšku místností. Tiché provedení snižuje hladinu akustického tlaku až 25 dBA. Střední externí statický tlak až 150 Pa usnadňuje použití jednotky s fl exibilním potrubím o různých délkách.

Unifikovanou vnitřní jednotku lze kombinovat s venkovními jednotkami R-32 a R-410A, což zjednodušuje požadavky na vedení a zásobení skladu.

Kombinace s technologií R-32 Bluevolution snižuje vliv na životní prostředí oproti používání R-410A o 68 %, což má přímý vliv na nižší spotřebu energie díky vyšší energetické účinnosti, a vyžaduje také o 16 % méně chladiva. Možnost měnit ESP pomocí kabelového dálkového ovládání dovoluje optimalizovat objem dodávaného vzduchu.

  • Diskrétní ukrytí v podhledu: vidět jsou pouze sací a výdechové mřížky.
  • Sada pro více zón umožňuje obsluhovat více individuálně regulovaných klimatizovaných zón pomocí jedné vnitřní jednotky.
  • Snížená spotřeba energie díky speciálně vyvinutým stejnosměrným motorům ventilátorů FBA-A + RZAG-MV1/MY1. Volitelně přívod čerstvého vzduchu.
  • Flexibilní instalace: nasávání vzduchu může být přepnuto na nasávání zezadu nebo zespodu a lze volit mezi použitím volně v podhledu nebo připojením k doplňkovým sacím mřížkám. Standardní vestavěné čerpadlo pro odvod kondenzátu se zdvihem 625 mm zvyšuje flexibilitu a rychlost instalace.

Optimalizovaný objem přívodního vzduchu

Regulace si automaticky volí nejvhodnější křivku ventilátoru, aby byl udržen jmenovitý průtok vzduchu jednotkou v toleranci ±10 %. A proč?
Po instalaci se vlastnosti vzduchovodu často liší od vypočteného průtokového odporu, proto skutečný průtok vzduchu může být mnohem nižší nebo vyšší než požadovaný a to způsobí nedostatečný výkon klimatizace nebo nekomfortní teplotu vzduchu. Funkce automatického řízení průtoku vzduchu přizpůsobí otáčky ventilátoru jednotky libovolnému vzduchovodu (každý model podporuje 10 a více křivek ventilátoru). To značně urychlí instalaci a zajistí energeticky úsporný provoz.


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.

 
 
Reklama