Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém klimatizace v „neviditelném“ provedení DAIKIN VRV i-série

V historických centrech měst bývá často problém s umístěním venkovní jednotky klimatizace. Umístění instalačních jednotek na fasádu není obvykle v těchto případech vhodné z důvodu požadavku na zachování původního vzhledu a celkové estetiky budovy. Instalace na střechu často není možná kvůli obtížnému transportu, problému s hlučností zařízení nebo narušení vizuálního pohledu na střešní krajinu budov.

Z tohoto důvodu společnosti DAIKIN nabízí speciální řadu VRV i-série. Jedná se o jedinečné řešení pro instalace, které nebudou vidět. Venkovní klimatizační jednotka je rozdělena na dvě samostatné části – část výměníku tepla (1) a část kompresorovou (2). Tento „neviditelný“ systém je kompaktní a lze jej snadno instalovat skrytě uvnitř objektu, takže zvenčí je vidět pouze mřížka.

Můžete použít dekorativní prvky na fasádě budovy, jako jsou štíty a loga, a skrýt mřížky. Instalace se tím stane z ulice zcela neviditelná. Můžete zakomponovat mřížky do designu budovy tak, aby se staly součástí vzhledu budovy.

Sání a odtah pro část výměníku tepla lze nainstalovat na fasádu nebo na zadní část budovy. Tím se nabízí bezkonkurenční flexibilita návrhu klimatizace. Ventilátor má plynule řízené otáčky s nastavitelným externím statickým tlakem 60 až 150 Pa. Patentovaný výměník tepla ve tvaru písmene „V“ umožňuje optimální poměr plochy povrchu tepelného výměníku k objemu a velmi nízkou výšku jednotky – pouhých 400 mm. Lze jej tedy snadno umístit do podhledu nebo technické místnosti.

Kompresorová část se vyznačuje kompaktními rozměry v/š/h – 701/760/554 mm a nízkou hmotností 105 kg (pro jednotku 22,4 kW). Snadno lze instalovat ve skladu nebo mimo provozní prostory.

Obě části lze instalovat blízko sebe a tím lze ušetřit náklady na instalaci a Cu potrubí. Zároveň jsou velmi kompaktní a lehké, na instalaci stačí 2 osoby.




Jedná se o VRV systém umožňující:

  • Připojení široké škály vnitřních jednotek (kazetové, do podhledu, nástěnné, podstropní a parapetní)
  • Připojení až 10 vnitřních jednotek k jedné venkovní jednotce
  • Řešení určené pro obchody, banky a další aplikace
  • V kombinaci se vzduchotechnickými jednotkami a vzduchovými clonami Biddle, jedná se o kompletní řešení




Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.