Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zvukově izolační kryt pro jednotky VRV a Sky Air

Ve vnitřních městských nebo obytných oblastech, kde jsou budovy postaveny blíže u sebe, obvykle platí přísná hluková omezení. To znamená, že vysoce účinné zařízení HVAC pro dekarbonizaci prostor může z hlediska těchto předpisů představovat problém.

Komerční tepelná čerpadla nejnovější generace jsou již navržena pro tichý provoz, avšak u projektů citlivých na hluk tomu doposud bývalo jinak a tento nový zvukově izolační kryt dále snižuje hladinu akustického výkonu až o 10 dB(A). Dodatečné výpočty hluku, výkonu nebo účinnosti nejsou potřeba, protože všechny podstatné hodnoty jsou měřeny z výroby. Nový zvukově izolační kryt Daikin, který je k dispozici od května, je speciálně navržen a testován pro venkovní jednotky Sky Air řady Alpha, Sky Air Advance a VRV 5 S a snižuje hladinu akustického výkonu až o 10 dB(A).

Navržen tak, aby byl nenápadný

Zvukově izolační kryt Daikin má vysoce estetickou povrchovou úpravu s hladkým povrchem a její nenápadný vzhled podtrhuje antracitová barva (RAL 7016). Design skříně vytvořený na míru se dokonale hodí k našim venkovním jednotkám, přičemž omezuje jejich rozměry na minimum.

Testováno a schváleno: hodnoty, na které se můžete spolehnout

Zvukově izolační kryty Daikin nabízejí řešení speciálně navržené pro nízké výšky tepelných čerpadel Daikin Sky Air a VRV. Důkladně továrně testovaný akustický výkon (ISO 3744), účinnost a kapacita zaručují bezchybný výkon systému. Díky tomu je možné předem určit, jak bude instalovaný systém fungovat. Zjednodušuje také rozvržení a plánování, protože nejsou nutné žádné samostatné výpočty.

Hodnoty akustického výkonu při chlazení i vytápění odpovídají normě ISO 3744, stejně jako hodnoty akustického tlaku a nízké hlučnosti provozního režimu.


Příklad srovnání hodnot akustického tlaku měřených ve vzdálenosti 1m
(bílá - VRV 5 RXYSA4A – bez krytu, šedá - VRV 5 RXYSA4A se zvukově izolačním krytem EKLN140A1)

Řešení, které odpovídá vašim potřebám

Skříň se zvukotěsnou izolací je optimalizována tak, aby se proudění vzduchu a výkon co nejvíce blížily standardním podmínkám. Oddělené přívody a odvody vzduchu v kombinaci s dokonalým uložením skříně zabraňují únikům vzduchu, což dále snižuje hlučnost a minimalizuje tlakové ztráty.

Nový zvukově izolační kryt se také snadno instaluje: jako samonosnou jednotku ji lze umístit na jakýkoli rovný povrch. Boční panely zvukotěsné skříně lze pohodlně odblokovat pomocí rychloupínacích spon, a získat tak snadný přístup ke klíčovým komponentům v případě potřeby údržby.

V případě potřeby je také k dispozici doplňková vanička na kondenzát a ohřívač. Stávající venkovní jednotky lze také pomocí krytu modernizovat.

Více informací


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.

 
 
Reklama