Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

NOVINKA – parapetní klimatizační jednotka Perfera optimalizovaná pro vytápění

Dosahuje celoroční účinnosti pro chlazení (třída A++) a vytápění třídy až A+++ a navíc díky posílenému topnému výkonu vytopí místnost na požadovanou teplotu o 14 % rychleji než jiná klimatizace. Samozřejmě v létě dokonale chladí a také efektivně čistí vzduch.


V letošním roce uvedla společnost Daikin na trh dvě jednotky oblíbené řady splitových klimatizací Perfera - v parapetním provedení (Perfera FVXM-A) a v nástěnném provedení (Perfera FTXM-R). Využití parapetních klimatizačních jednotek pro chlazení i vytápění je méně obvyklé, než nástěnných – pojďme se podívat na řadu výhod, které mohou uživatelům nabídnout.

Vytápění a chlazení v jednom. Tichá a nenápadná jednotka Perfera vám nabízí to nejlepší ve vytápění a chlazení, pohodlí a designu. Nová jednotka Perfera má nyní 3 nové funkce vytápění, aby vám zpříjemnila život: funkce Heat Boost, ohřívání podlahy a Heat Plus.

Vlastnosti nové parapetní jednotky Perfera

  • Přitažlivý moderní design
  • Vytápění až A++ a chlazení až A+++
  • 3 jedinečné funkce vytápění: funkce Heat Boost, ohřev podlahy a Heat Plus
  • Dvojitý výstup poskytuje lepší rozdělení vzduchu
  • Technologie Flash Streamer, která zaručuje kvalitu vnitřního vzduchu
  • Vestavěný WiFi modul připojitelný na hlasové ovládání
  • Velmi tichá: v tichém režimu dosahuje akustického tlaku pouhých 19 dBA
  • Lze kombinovat s párovými, 2portovými a 3portovými* venkovními jednotkami systému mult

Široká nabídka produktů

  • Výkon nové jednotky Perfera má rozšířený rozsah, včetně třídy 20 pro multiaplikace
  • Dodává se se 4 jmenovitými výkony: třída 20, 25, 35 a 50

Flexibilní ovládání

Vnitřní jednotka je jednoduše ovladatelná pomocí infračerveného dálkového ovládání, které je standardně dodáváno. Jednotka je vybavena týdenním časovačem, díky kterému si můžete naprogramovat program na sedm dnů se čtyřmi různými činnostmi za den.

Jednotku Perfera můžete také regulovat ze svého chytrého telefonu. Jednoduše se připojte k síti Wi-Fi, stáhněte si aplikaci Daikin Online Controller a začněte si vytvářet kolem sebe dokonalé klima.

Hlasové a intuitivní ovládání online


NOVINKA Regulujte a vychutnejte si maximální komfort pomocí hlasového ovládání. Pomocí aplikací Amazon Alexa nebo Google Assistant můžete regulovat hlavní funkce, jako je nastavená teplota, provozní režim, otáčky ventilátoru a další!

Vaše výhody

  • Dostupnost různých funkcí pro regulaci prostředí v interiéru
  • Nastavte teplotu, provozní režim, čištění vzduchu a ventilátory s interaktivním termostatem
  • Vytvořte různé plány a režimy
  • Monitoruje spotřebu energie


Komfortní: Duální proud vzduchu (snadnější ovládání jednotlivých proudů vzduchu)

Duální průtok vzduchu parapetní jednotky Perfera je perfektní pro vytvoření ideální úrovně vytápění. Vzduch je veden směrem nahoru i dolů, čímž se dosahuje jeho rovnoměrné distribuce. Když je jednotka Perfera v režimu vytápění tak je teplo rovnoměrně distribuováno po místnosti. A tím je zaručen maximální komfort.



Tichý provoz

Jednotka Perfera používá speciálně vytvořený ventilátor, který optimalizuje proudění vzduchu a zvyšuje tak energetickou účinnost při nízké hlučnosti. Kvůli dosažení ještě vyšší energetické účinnosti společnost Daikin navrhla nový ventilátor, který se snadno vejde i do malých rozměrů jednotky Perfera.

Ventilátor a výměník tepla dosahují špičkové energetické výkonnosti a přitom fungují při téměř neslyšně.



Kvalita vzduchu Flash Streamer/Deodorizační filtr s apatitem titanu

Flash Streamer: používá proud elektronů pro aktivaci chemických reakcí s částicemi ve vzduchu. Technologie Flash Streamer odstraňuje alergeny, jako jsou pyly nebo plísně, odstraňuje nepříjemné pachy a poskytuje lepší, čistší vzduch. Deodorizační filtr s apatitem titanu účinně potlačuje pachy, jako jsou tabákový kouř a pachy domácích mazlíčků.


3 jedinečné funkce vytápění

Heat Boost

Funkce Heat Boost rychle vytopí váš domov při zapnutí klimatizace. Nastavené teploty je dosaženo o 14 % rychleji* než u běžné klimatizace (pouze párové aplikace)

*Testovací podmínky Heat Boost: třída 50, venkovní teplota 2 °C – vnitřní teplota 10 °C, nastavení R/C: 23 °C
*Testovací podmínky Heat Boost: třída 50, venkovní teplota 2 °C – vnitřní teplota 10 °C, nastavení R/C: 23 °C

Ohřev podlahy

Funkce ohřívání podlahy optimalizuje proudění distribucí teplého vzduchu ze spodní stany jednotky


Heat Plus

Funkce Heat Plus zajistí útulné teplo tím, že po dobu 30 minut simuluje sálavé teplo. Poté jsou opětovně aktivována předchozí nastavení.


Štítek spotřeby

Vylepšená konstrukce jednotky Perfera ve srovnání s předchozími modely ještě zvyšuje energetickou účinnost. Zvyšuje hodnotu SEER až na 8,55 a hodnotu SCOP až na 4,70. To pro jednotku Perfera znamená nejlepší výkonnost v této třídě s celoroční účinností při vytápění A++ a nižšími provozními náklady. Jednotka Perfera je z každého pohledu vítězem v úspoře energie.


Spěte v pohodlí s novou jednotkou Perfera

Noční režim

Abyste mohli lépe spát, noční režim Daikin zamezuje v nočních hodinách přehřátí nebo nadměrnému podchlazení místnosti. Pokud je zapnutý časovač, jednotka automaticky nastaví teplotu o 2 °C chladnější při vytápění a o 0,5 °C teplejší při chlazení. To udržuje příjemnou a stálou teplotu okolí – brání rychlým změnám, které by vás mohly ve spánku rušit.


Econo režim

Režim Econo snižuje spotřebu energie a brání přetížení vašich elektrických obvodů a předchází přepětí při používání jiných domácích spotřebičů. Při aktivaci režimu Econo se maximální provozní spotřeba při spouštění energie sníží zhruba o 30 %.

Daikin Eye není jen značkou designu Daikin, ale také zobrazuje funkci v různých barvách. Pro komfortní spánek lze světlo Daikin Eye v ztlumit nebo zhasnout dálkovým ovládáním

Aplikace

Optimalizované a dokonalé vytápění, i když venkovní teplota klesne až na −25 °C

Aby byla zaručena bezproblémová funkce vašeho systému vytápění, i když venkovní teplota klesne až na mínus 25 °C, optimalizované vytápění 4 Daikin nabízí vylepšené funkce, které komfortně zahřejí vaše prostory.

Párové nebo multi připojení

Jednotku Perfera je možné používat v jedné místnosti – v tomto případě je vnitřní jednotka napojená na jednu vnější jednotku. Také je ale možné ji používat ve více místnostech – v tomto případě mohou být na vnější jednotku napojeny až tři vnitřní jednotky. Vnější jednotku je možné namontovat na střechu, terasu či na vnější stěnu.

Energeticky úsporná a ohledupná k životnímu prostředí

Jenotka je řízena Daikin invertorem, kerý plynule moduluje chladicí a topný výkon tak, aby bylo optimálně dosaženo požadované teploty při minimální spotřebě energie. Jednotlky využívají chladivo R32 s nízkým GWT a jsou tak připraveny vyhovět evropským předpisům upravujícím použití fluorovaných plynů, které nařizují od roku 2025 použití chladiv s hodnotou GWP nižší než 750 pro párové dělené klimatizační jednotky, které používají méně než 3 kg chladiva.



Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.