Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozšíření výrobního závodu ZIEHL-ABEGG – Průmysl 4.0

Výrobce ventilátorů Ziehl-Abegg rozšířil svoji výrobu o vlastní produkci klíčových komponentů ze speciálních umělých hmot. Otevřeli jsme nový moderní výrobní závod a tímto krokem jsme se přiblížili k dosažení konceptu „Průmysl 4.0“.

© Fotolia.com
© Fotolia.com

Koncept „Průmysl 4.0“ vychází z dokumentu, který byl představen na veletrhu v Hannoveru v roce 2013. První vize této tzv. čtvrté průmyslové revoluce se ale objevily už v roce 2011. Podle této myšlenky vzniknou „chytré továrny“, které budou využívat kyberneticko-fyzikální systémy. Tyto systémy převezmou opakující se a jednoduché činnosti, které v dnešní době vykonávají lidé.

Ziehl-Abegg zprovoznil nový výrobní závod na výrobu dílů ze speciálních umělých hmot technologií vstřikováním. Nový integrovaný systém zabezpečuje tak vysokou kvalitu, že míra chybovosti ve výrobě je nulová. Video ze slavnostního zahájení této výroby ve městě Kupferzell za účasti německé ministryně průmyslu:


Ziehl-Abegg s.r.o. Brno
logo Ziehl-Abegg s.r.o. Brno

Výrobce širokého sortimentu axiálních, radiálních, diagonálních, tangenciálních ventilátorů, výtahových pohonů. Portfolio pokrývá požadavky OEM partnerů, výrobců vzduchotechnických, chladírenských zařízení, filtračních zařízení a technologických celků. ...