Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CIATCooler LP/ILP je nová typová řada reverzních chladicích jednotek typu vzduch/voda-voda

Chladicí jednotky CIATCooler LP/ILP nyní nabízí 32 modelů pokrývajících kapacitu chlazení od 22 do 215 kW. Součinitel EER mají až 2,86 (řada HEE) a jsou zařazeny do energetické třídy A.

CIATCooler LP/ILP, nová typová řada reverzních chladicích jednotek typu vzduch/voda-voda určených pro instalaci ve vnitřním prostředí, nyní nabízí 32 modelů pokrývajících kapacitu chlazení od 22 do 215 kW.

Chladicí jednotky dostupné v běžné verzi a ve verzi se zvýšenou účinností HEE (High Energy Efficiency) jsou vhodné pro nové i renovované budovy.

Chladicí jednotky CIATCooler LP/ILP mají certifikát Eurovent a díky uplatnění nejnovější techniky se umísťují v tabulce energetické účinnosti na předních místech: součinitel EER mají až 2,86 (řada HEE) a jsou zařazeny do energetické třídy A. V reverzním režimu tepelného čerpadla je 80 % typů také v energetické třídě A.

Zvláště optimalizována byla energetická účinnost chladicích jednotek CIATCooler LP/ILP. Chladicí okruh používá ekologické chladivo R410A se zaručenou vysokou kapacitou. Množství chladiva v chladicí jednotce je omezeno díky novému deskovému výparníku s natvrdo pájenými spoji. Jednotky používají také nové spirálové (scroll) kompresory. Energetickou účinnost zvyšuje též použití odstředivých ventilátorů, které umožňují dosáhnout tlaku mezi 7 až 35 mmCE (69 až 343 Pa) v celém rozsahu, nezávisle na směru výfuku, a použití výkonných elektromotorů s třídou účinnosti IE2 podle IEC 60034-30. Verze HEE, vybavená vestavným volnoběžným ventilátorem, je ještě výkonnější a všechny její typy jsou zařazeny do třídy energetické účinnosti A.

Řídicí systém Connect 2, dodávaný se všemi jednotkami CIATCooler LP/ILP, je mnohojazyčný, ergonomický a s mnoha možnostmi komunikace (ve standardním provedení jsou k dispozici otevřené protokoly Modbus-JBus a ethernetová komunikační brána). Systém má mnoho funkcí pro automatické přizpůsobení.

CIATCooler LP/ILP, nová typová řada reverzních chladicích jednotek typu vzduch/voda-voda
CIATCooler LP/ILP, nová typová řada reverzních chladicích jednotek typu vzduch/voda-voda
 
 
Reklama