Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Firma CIAT dodala vzduchotechnické vybavení pro Picassovo muzeum v Paříži

Firma CIAT byla vybrána pro dodávku systému vzduchotechnických zařízení pro kompletně zrenovované Picassovo muzeum (Musée Picasso) v Paříži. Nová zařízení čistí vzduch v muzeu a zajišťuje jeho stálou vlhkost a teplotu, aby byla vystavená díla lépe chráněna a zpomalilo se jejich stárnutí.

Projektovou studii vypracovala inženýrská firma Egis, která také dozírala na zhotovení stavebních prací, zařízení a vybavení. Společnost SNEF Clim, dceřiná společnost SNEF Group, byla pověřena instalací vytápění, větrání a instalatérských sítí. Společnost CIAT byla vybrána pro instalaci vzduchotechnického vybavení v celé budově. Mauro Fazzutti ze společnosti SNEF Clim řekl: „Se společností CIAT Group už máme dobré zkušenosti. Mají ucelenou nabídku, od systémů chlazení až po fan-coilové jednotky pro zajištění tepelné pohody, které jsou zvláště vhodné pro složité projekty, jako byl tento.

Společnost CIAT instalovala v muzeu celkem více než dvacet zařízení, včetně dvou vodních výrobníků chladu DynaciatPower Low Noise s výkonem 490 kW, dvanácti vzduchotechnických jednotek Airtech a Air Compact s průtokem 10 000 a 20 000 m3/h, dvou suchých výrobníků chladu Opera, jednotek pro úpravu vzduchu a přesnou klimatizaci Expair a více než deseti fan-coilových jednotek pro zajištění tepelné pohody Major Line.

Prvním technickým úkolem, který bylo třeba splnit, bylo vypořádat se s omezeným prostorem v muzeu. V tomto ohledu musela společnost CIAT udělat všechno jinak. Úkolem techniků bylo navrhnout co nejmenší výrobníky chladu a vzduchotechnické jednotky. Optimálního řešení se podařilo dosáhnout výběrem těch nejlepších komponent z běžného, standardního sortimentu CIAT.

Druhým úkolem bylo zajistit skutečně velmi přesně parametry prostředí uvnitř muzea, aby byly sbírky ochráněny před znehodnocením. Dva zvláště důležité parametry s ohledem na ochranu uměleckých děl jsou teplota a vlhkost. V Picassově muzeu se v létě udržuje teplota 24 °C, v zimě 20 °C a relativní vlhkost musí být vždy 50 %. Tolerance těchto hodnot je jen 3 %.


Výrobníky chladu DynaciatPower v podzemní strojovně muzea
 
 
Reklama