Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ventilační turbíny LOMANCO na panelových domech

Ventilační turbína Lomanco nahradí stávající elektrické ventilátory. Vysoké úspory vám zabezpečí nízké pořizovací náklady a nulové provozní náklady (odpadá elektroinstalace, poruchy a opravy, revize ap.).


K čemu slouží ventilační turbíny LOMANCO?

  • Ventilační turbína Lomanco nahradí stávající elektrické ventilátory - vysoké úspory zabezpečí nízké pořizovací náklady a nulové provozní náklady (odpadá elektroinstalace, poruchy a opravy, revize ap.).
  • Výměna elektrického ventilátoru na střeše za ventilační turbíny Lomanco zabezpečí skutečný tah ve stupačce a znemožní prolínání pachů v jednotlivých bytech napojených na stupačky.
  • Pořizovací náklady na ventilační turbíny Lomanco jsou přibližně do roka umořeny úsporami provozních nákladů stávajících zařízení.

Odvětrání šachet panelových domů pomocí ventilační turbíny LOMANCO

Každý panelový dům musí mít vyřešený systém odvětrání koupelen, toalet a kuchyní. Odvětrání je řešeno prostřednictvím ventilační šachty, kde jsou na vyústění umístěny ventilační turbíny Lomanco. Ventilační turbíny Lomanco nahrazují eletrický ventilátor, který je hlučný a často porouchaný. V systému odvětrání doporučujeme kombinovat ventilační turbíny Lomanco a malé axiální ventilátory. K regulaci odvětrání pomocí ventilační turbíny je vhodné použít uzavíratelné mřížky na výstupech v bytě.

Pro účely odvětrání šachet panelových domů je vhodné pouze použití největší a nejvýkonnější ventilační turbíny Lomanco typ Lomanco BIB 14, případně ventilační hlavice Lomanco typ Lomanco TIB 14. Ventilační turbíny a ventilační hlavice jiných typů nedosahují potřebných parametrů a nesplní požadavky na odvětrání!

 
 
Reklama