Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference SCHKT 2011 na veletrhu Aqua-therm

Páteční doprovodný program veletrhu Aqua-therm 2011 přinesl návštěvníkům opět několik zajímavých akcí. Jednou z nich byla bezesporu konference SCHKT 2011 zaměřená na chladicí a klimatizační techniku a tepelná čerpadla. V průběhu konference, mimochodem velice pěkně navštívené, vystoupilo celkem 11 řečníků z ČR a Slovenska.

Po úvodním slovu Ing. Ivana Zahrádky, ve kterém prezident Svazu CHKT zhodnotil uplynulé období a nastínil budoucí vývoj činností organizovaných Svazem v nově otevřeném školicím středisku v Praze na Harfě, následovala přednáška na téma Využití odpadního tepla v čpavkovém chladicím zařízení. Ing. Jan Petera z ČKD Chlazení s.r.o. v ní představil výrobní program své mateřské firmy s důrazem na chladicí jednotky zapojené do systému s tepelným čerpadlem.


I další přednášky byly orientované na představení firemních výrobků. Ing. Hana Licková z firmy Bratři Horákové s.r.o. hovořila o chladicích a mrazicích boxech a chladicích vitrínách použitelných pro skladování potravin a jídel, dále potom i o ostatních produktech firmy. Ing. Petr Chmel ze společnosti Danfoss poté po představení dánské firmy popsal několik výrobků z portfolia společnosti, které jsou na trhu buďto zcela nové, nebo do značné míry inovované.

Následnou prezentaci, zaměřenou na promývání chladich okruhů, přednesl Ing. František Janda z firmy EKOTEZ. Uvedený systém vyvinutý ve spolupráci s firmou Honeywell dosahuje výrazně lepších čistících výsledků ve srovnání s klasickými metodami. Oblast použití je v servisu klimatizací jak v přepravě, tak u stacionárních zdrojů. Za firmu JDK poté vystoupil Ing. Jan Král, který přítomné seznámil s firemním sortimentem, mezi který patří například kondenzační jednotky pro živnostenské provozovny nebo kompaktní chladiče vody určené pro průmyslové využití. Na závěr svého příspěvku uvedl přehled novinek připravovaných do prodeje.

Další řečník – Josef Hlaváč – slavnostně uvedl přední ruskou společnost OSTROV (č.1 ve svém oboru v Rusku), které právě otevřela v Praze svůj nový výrobní závod, jehož prvotním úkolem je pomoci firmě expandovat na trhy západní Evropy. V další části prezentace mohli přítomní vidět celý výrobní program společnosti a představena byla i obchodní strategie.


Produkty měřicí techniky pro chladicí zařízení od firmy Testo byly předmětem v pořadí osmého příspěvku v podání Martina Dragouna, zatímco Ing. Študlar hovořil o společnosti Sinop. Jedná se o firmu zabývající se návrhem, výrobou a prodejem zařízení průmyslového chlazení. Prezentace firmy Daikin se poté ujal pan Macháček, jehož přednáška se týkala novinek ve vytápění, které se na trhu objevily v roce 2011, a to konkrétně kombinace unikátního dvouokruhového tepelného čerpadla a technologie VRV.

Na závěr konference vystoupil prezident slovenského svazu (SZCHKT) Ing. Ladislav Nagy. Hovořil o školeních pořádaných pro členy svazu na Slovensku v rámci celoživotního vzdělávání. Neopomněl také připomenout dobré vztahy obou spřátelených svazů a jejich přínosnou spolupráci.

Přednášky ke stažení:
 
 
Reklama