Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Základní způsoby použití ventilačních turbín Lomanco

Odvětrání střešních plášťů. Odvětrání šachet panelových domů je řešeno ventilační šachtou, kde je na vyústění umístěna turbína Lomanco. Odvětrávání interiérů staveb - půdní, skladovací, výrobní, sklepní a další.

Ventilační turbíny Lomanco pracují bez motorického pohonu a plně využívají energie vzduchu. Při odvětrání šachet panelových domů využívá přirozeného proudění vzduchu, kdy teplota venkovního vzduchu je nižší než teplota v interiéru a současně přirozeného tahu v šachtě způsobeného rozdílem měrných hmotností vzduchu a výškou šachty. Ventilační turbina Lomanco zajišťuje plynulý odtah šachet, zamezuje zpětný tah a tím prolínání pachů z jednotlivých bytů.

Nejedná se o zásadní změnu systému, neboť stávající systém předpokládá dvojí způsob provozu:

S nuceným pohybem vzduchu pomocí centrálního ventilátoru - samotížný bez nuceného pohybu vzduchu - využívá rozdíl vnitřního a venkovního vzduchu a vanoucího větru. Z toho vyplývá, že ventilační turbina svými schopnostmi rotace zvyšuje množství odsávaného vzduchu při samotížném pohybu vzduchu v šachtě. Komínový systém umožňuje současné použití ventilační turbíny na odvětrání šachty a na odvětrání jednotlivých místností bytů se použije individuální ventilátor (axiální). Tato kombinace zajistí nejluxusnější odvětrání dle požadavků uživatelů a přitom nezpůsobuje žádný hluk, žádné otřesy a žádné přetahování pachů z bytu do bytu.

Nejsou-li použity malé ventilátory, je nutno k regulaci odtahu použít uzavíratelnou mřížku na výstupech šachty v bytech.

Provozní náklady: Bezúdržbový provoz bez potřeby elektrické energie, resp. 90% snížení nákladů při použití individuálních ventilátorů.

Záruka: Poskytuje se na 15 let.

 
 
Reklama