Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Centrální řídící systém v multifunkční budově City Centrum Č. Budějovice

Kromě systému větrání, vytápění a klimatizace jsou integrována i data z centrály EZS a EPS, dále hodnoty a alarmy z klimatizačních jednotek serveroven a hodnoty z regulátorů jednotlivých kanceláří.

V roce 2008 byla v Českých Budějovicích dokončena multifunkční budova City Centrum České Budějovice. V přízemí City Centra návštěvníci najdou obchodní pasáž s kavárnou a v prvním patře služby – bowling, fitness centrum, saunu, masáže a rehabilitace. V prvním a druhém patře je bufet, sportbar a VIP restaurace. Tyto oblasti jsou průchozí se zimním stadionem.

V dalších patrech je 320 kanceláří, které jsou vybaveny radiátory a chladicími panely s centrálním přívodem čerstvého vzduchu.

Do centrálního řídicího systému jsou integrována prakticky všechna důležitá technická zařízení budovy. Kromě systému větrání, vytápění a klimatizace jsou to především data z centrály EZS a EPS – stavy protipožárních klapek se zobrazují v půdorysech, dále hodnoty a alarmy z klimatizačních jednotek serveroven a hodnoty z regulátorů jednotlivých kanceláří. Pro hospodárný provoz budovy jsou důležité údaje z měřičů energií – elektřiny, tepla, chladu a vody, kterých je v budově více než stovka. Některé centrální odečty jsou dodavatelům médií hlášeny automaticky e-mailem.

Z centrálního systému je řízeno také osvětlení ve společných prostorech a venkovní reklamy. Většina hodnot je ukládána pro pozdější analýzu a optimalizaci, alarmový systém upozorňuje na chybové stavy zařízení dříve, než se porucha stačí projevit na komfortu prostředí.


...

Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama