Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová řada komerčních podstropních chladičů Optigo CS

Alfa Laval uvádí na trh novou řadu nízkoprofilových podstropních chladičů vzduchu s názvem Optigo CS. Zcela nová konstrukce lamelového svazku umožňuje dokonalejší přenos tepla mezi chladivem a vzduchem.

Alfa Laval, motivována snahou vyhovět budoucím potřebám komerčního chlazení, uvádí na trh novou řadu nízkoprofilových podstropních chladičů vzduchu s názvem Optigo CS, která s ohledem na životní prostředí kombinuje účinnost se spolehlivostí. Vývoj nové řady respektuje přání zákazníků a nové chladiče přinášejí výrazné úspory energie, snadnou instalaci a čištění. Zcela nová konstrukce lamelového svazku umožňuje dokonalejší přenos tepla mezi chladivem a vzduchem. Trubky s menším vnitřním průměrem pracují s menším množstvím chladiva. Výrobní řada sestává z 26 různých typů s ventilátory o průměru 200 mm a 300 mm.

Úspory energie

EC (elektronicky komutované) motory ventilátorů snižují spotřebu elektrické energie díky absenci mechanického tření. To přináší výrazné úspory nákladů za celou dobu životnosti zařízení.

“Ve srovnání s tradičními motory se může ušetřit minimálně 50 % energie. Nová řada výparníků s EC technologií již nyní vyhovuje požadavkům na účinnost podle připravované směrnice EU,” říká Massimiliano Dall’Armellina, Head of Product Management z oddělení vzduchových chladičů v Alfa Laval. Dalším podstatným přínosem pro úsporný provoz je funkce elektrického odtávání. „Topné součásti jsou umístěny v těsném kontaktu s lamelovým svazkem, takže požadovaná teplota je dosažena podstatně rychleji. To představuje další úsporu energie, protože námraza na lamelovém svazku odtaje daleko rychleji“, říká Massimiliano.



Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama