Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

EC ventilátory - energeticky úsporné a šetrné k životnímu prostředí

Firma Systemair a.s. nabízí celou řadu ventilátorů s EC motory. Ventilátory s EC motory jsou oblíbené díky energetické úspornosti a zjednodušení jejich regulace.


Ventilátory jsou poháněny špičkovými EC motory (elektronicky komutovanými), které mají integrované všechny ochranné a řídicí funkce. EC motory jsou synchronní elektromotory, které díky svému provedení pracují bez skluzu a nevytváří tak ztrátový výkon. Jsou výborným řešením při požadavku na velmi citlivý větrací systém.

Důležitými výhodami EC motorů vztahující se k větrání, je jejich nízká hlučnost, schopnost pracovat i při velmi nízkých otáčkách a delší životnost díky nižší teplotě ve vinutí motorů. Řídicí jednotka je zabudovaná přímo v plášti motoru. Proto může velmi snadno dojít ke změně otáček ventilátoru tak, aby bylo dosaženo požadovaného průtoku vzduchu. Oproti standardním AC motorům (asynchronní motory) spotřebují EC motory pro daný výkon výrazně méně elektrické energie. EC motory dosahují vysokých provozních úspor nejen při plném výkonu, ale především při nižších otáčkách, kde je i jejich účinnost výrazně vyšší.

Katalog EC ventilátorů Systemair
Systemair, a.s.
logo Systemair, a.s.

Firma se zabývá výrobou a dodávkou vzduchotechnických výrobků. Náš široký sortiment zahrnuje vzduchotechnické jednotky, rezidenční větrací jednotky, ventilátory, vzduchové clony, sálavé panely, ventilátorové ohřívače, distribuční elementy a požární ...

 
 
Reklama