Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Projekt Zdravý dům s produkty řady Elair

Po otevření vstupních dveří Vám nenafackuje žádný nelibý pach, ale příjemně vyvětraný a přitom prohřátý vzduch. Nebudete mít nutkání otevřít okno nebo se otočit a jít jinam. Větrání otevřenými okny – nárazově ano – ale těch 3 až 5 minut ráno není dostačujících.

Možná je to nadsázka, ale řekněte sami, jestli Vás doma bolí hlava, jste unavenější a usínáte i přesto,že nas Vás z TV obrazovky pokřikuje reklama.

Myslíte si, že je to věkem? Nebo těmi supertěsnými okny a tepelnou izolací, kterou obalili venkovní zdi domu? Možná je to jen omezeným přívodem čerstvého vzduchu.

Projekt Zdravý dům ELMET ELAIR
Větrací jednotky Elair 2,5 A/C - H (horizontální) a Elair 2,5 A/C - V (vertikální) s aktivní rekuperací tepelným čerpadlem pro byty a bytové půdní vestavby; menší nízkoenergetické a pasivní domy, chaty, čekárny a ordinace, recepce, vrátnice, šatny atd.

V současné době instalace nových oken nezajistí takové provětrávání, na které jsou obyvatelé starých cihlových i panelových domů zvyklí.

Tato okna jsou již tak kvalitní, že jejich rámy a těsnění při změnách teplot a vlhkosti nespolupracují tak, jako ta původní,jelikož při výměně dojde k úpravám stavebních otvorů pro nová okna, veškeré nerovnosti zmizí a tzv. „fuky“ v obvodovém zdivu zmizí.

Mikroventilace, pokud je v nastavení otevírání oken požadována, také nezaručí dostatečný přívod a výměnu vzduchu, bez pomoci tlačného zařízení. Proto jsou doporučovány minimálně průvětrníky (např. Fresh) a kvalitní odtah znehodnoceného vzduchu.

Jelikož centrální odtah je v panelových domech řešen pomocí odvětrávácí šachty (stoupačky), do které ústí ventilace koupelen a WC a nahoře je osazen střešním ventilátorem a při jeho sepnutí se větrá na celé stoupačce, není toto řešení „neřízeného nuceného větrání“ příliš oblíbené.

Aktivní rekuperační jednotky Elair zvýší standard nejen Vašeho bydlení a zajistí Vám pobyt ve zdravém domě či bytě, ale i na pracovišti.

Přetlakové provětrávací zařízení Elair F určené pro byty a domy bez půdy s el.topným tělískem pro přihřátí přívodního vzduchu, s max. průtokem 108 m3/h. Zařízení Elair H určené pro domy s půdním prostorem; s max. průtokem vzduchu 144 m3/h.

Obě tyto jednotky přivádí do prostor takové množství vzduchu, které nenarušuje tepelnou pohodu. Jsou velice vhodné do starších zateplených rodinných domků, panelových a bytových domů po zateplení a výměně oken, půdních vestaveb, do chat a chalup, stavebních buněk atd.

Podrobnosti naleznete na stránkách společnosti ELMET - Zdravý dům.
 
 
Reklama