Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CIAT instaluje vzduchotechniku v budově nové Uzbekistánské národní knihovny

Celou vzduchotechniku, od ochlazovacích jednotek po jednotky pro zajištění komfortu v budově, včetně podpůrných technických zařízení, dodala a instalovala firma CIAT.

Jde o významnou zakázku o finančním objemu přes 1,5 mil. eur pro největší budovu postavenou ve střední Asii v roce 2011.

Uzbekistánská národní knihovna je největší knihovna v zemi. Je v ní více než 3,5 miliónu tištěných děl, včetně 200 tisíc kopií dokumentů z doby od patnáctého do devatenáctého století. Každý rok využije služeb knihovny půl miliónů lidí. Nová budova, uvedená do provozu v roce 2011, má plochu 38 000 m2, na níž jsou čítárny, sklady knih, konferenční centrum pro 960 lidí a muzeum knih. Ve skladech knih je udržována stálá teplota 18 °C.

Konstrukční práce na dokončení nové budovy, objednání veškerého zařízení (klimatizace, výtahy atd.) a jejich instalace zabraly jen šest měsíců.

Skupina CIAT instalovala veškerou vzduchotechniku. Budovu vybavila 18 vzduchotechnickými jednotkami Airtech, 28 řídicími jednotkami vzduchotechniky Expair, 50 ventilačními a větracími jednotkami Magma, 205 jednotkami pro zajištění pohody v budově Major Line, čtyřmi vodními chladiči Powerciat LXH (verze jen s chlazením a s hydraulickým systémem HPS – High Power System), třemi uzavřenými deskovými výměníky tepla ITEX a dvěma zásobníky na teplou vodu. Neobtížnější úlohou byla dodávka chladicích jednotek, které měly být naistalovány na střeše budovy a na místě musely být smontovány a uvedeny do provozu.

vzduchotechniku, od ochlazovacích jednotek po jednotky pro zajištění komfortu v budově, včetně podpůrných technických zařízení v uzbekistánské národní knihovnědodala a instalovala firma CIAT
Uzbekistánská národní knihovna
 
 
Reklama