Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řada vzduchových výměníků tepla Alfa Laval už odpovídá směrnici ErP 2015

Přestože zbývá ještě rok, než vstoupí v platnost směrnice ErP 2015, Alfa Laval již nyní může zaručit, že všechny výparníky, kondenzátory a suché chladiče splňují její požadavky.

Nová směrnice EU o energetické účinnosti, která vstoupí v platnost v r. 2015, se týká všech motorů ventilátorů, které se používají ve vzduchových výměnících tepla o příkonu 0,125–500 kW.

„Nechceme čekat do roku 2015 a teprve potom jednat - chceme být aktivní a odpovědět na tyto požadavky už teď“, říká Sebastiano DiLena, Product Manager pro vzduchové výměníky tepla Alfa Laval. Už jsme prověřili celý svůj sortiment a můžeme svým zákazníkům nabídnout výrobky, které odpovídají jejich současným technickým požadavkům a zároveň jsou v souladu se směrnicí ErP.

Podle směrnice ErP 2015 nebudou nadále povoleny motory ventilátorů s účinností nižší než N40. Směrnice je součástí širšího záměru EU snížit emise o 20 % do roku 2020.

výparníky, kondenzátory a suché chladiče Alfa Laval splňují její požadavky směrnice ErP 2015

Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama