Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Opláštěné klimatizační jednotky

Opláštěné klimatizační jednotky slouží pro větrání, ohřev, chlazení, vlhčení, vysoušení a zpětné získávání tepla a pro přepravu vzduchu do 27 000 m3/h.

Klimatizační jednotky TANGO velikost 2, 4, 7, 10, 16 a 25 jsou konstruovány pro použití v prostorách normálních dle ČSN 33 2000-3. Jsou určeny pro používání ve vnitřních nebo venkovních prostorách jako větrací nebo klimatizační zařízení uzavřených prostorů budov , které vyžadují nucený přívod (příp.úpravu) a/nebo odvod vzduchu, nebo jako zařízení pro dodávku (příp.úpravu) a/nebo odtah vzduchu pro technologická zařízení.

Teplota dopravovaného vzduchu, vzhledem k max. dovolené teplotě okolí elektromotoru, může být -30°C až +40°C. Motory ventilátoru nejsou plynotěsné a nesmějí se používat pro dopravu vzduchu, který obsahuje agresivní látky, abrazivní příměsi, lepivé a vláknité částice. Klimatizační jednotka se nesmí používat k odsávání snadno vznětlivých a hořlavých látek.

Vzduchotechnické potrubí se k sestavám jednotek připojuje pomocí pružných vložek a musí být samostatně zavěšeno. Není-li na výtlaku nebo sání ventilátorového dílu připojeno potrubí, musí být příruba opatřena ochrannou mřížkou. Vstupní a výstupní panely k ventilátorové komoře lze montovat na všechny strany komory (dle objednávky).
Otáčky ventilátorů (průtočné množství vzduchu) lze regulovat pomocí regulátorů otáček (frekvenční měniče).


ALTEKO, s.r.o.
logo ALTEKO, s.r.o.

Klimatizační jednotky sestavné a kompaktní, radiální ventilátory nízkotlaké a středotlaké, řídicí elektronické systémy. Ventilátorové komory a ventilátory též v provedení Ex a nerezovém.

 
 
Reklama