Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ATEX - Nederman nabízí více

V průmyslové výrobě je mnoho výrobců a zpracovatelů, kteří přicházejí do styku s potenciálním nebezpečím výbuchu prašných látek.

Uvádíme zde několik příkladů: uhelný prach, potravinářský prach (mouka, cukr, kakao, káva…), strojírenský prach (hliník, hořčík, titan,… při broušení, obrábění).

Uvedené prachy můžeme nalézt téměř ve všech oblastech průmyslu, zvláště pak v automobilovém, potravinářském, leteckém a chemickém.

Pokud technologie výroby vede k riziku výbuchu, je nutné zvolit některá z preventivních opatření.

Nederman CR nabízí několik druhů a typů odsávacích a filtračních zařízení pro materiály s nebezpečím výbuchu. Zařízení jsou dostatečně tlakově odolná a jsou vybavena prvky pasivní ochrany pro uvolnění výbuchu. Tímto prvkem je tzv. explozní membrána, která se při případném výbuchu uvolní. Dochází tak k redukci maximálního explozního tlaku při současném zkrácení doby projevu exploze. Jedná se o řízenou explozi. Vedle standardního zabezpečení navrhujeme a realizujeme pokročilejší ochranu a to aktivním systémem pro potlačení výbuchu. Jedná se o sofistikovaný prvek ochrany, který sestává ze sondy (tlaku, teploty,…), tlakové nádrže s hasivem, umístěním na filtru a řídící jednotky. Reakční čas této ochrany je kratší než u pasivní ochrany, pohybuje se v řádech milisekund.

Přehled nabízených produktů a řešení

Kontaktujte nás na www.nederman.cz nebo 281 012 331 nebo Nederman@nederman.cz


NEDERMAN CR, s.r.o.
logo NEDERMAN CR, s.r.o.

Technologie a systémy Nederman pro průmyslové odsávání a filtraci. Řešíme odsávání a filtrace od svařování nebo broušení, filtrace olejové mlhy, filtrace suchých a výbušných prachů Ex, odsávání výfukových plynů, kompletní dodávky centrálních úklidů. Návrh ...

 
 
Reklama