Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Domácí i profesionální odvlhčovače vzduchu Remko

Odvlhčovače jsou nepostradatelnými pomocníky v domácnostech i v komerčních prostorách, především v případech povodní a záplav. Ovšem nejen po záplavách a podobných katastrofách se odvlhčovače uplatní.

Stejně skvělou práci odvádějí i na stavbách, ve sklepech, suterénech a dalších těžko větratelných místech, zejména v zimním období nebo při nepříznivém vlhkém počasí, které příliš nesvědčí vysychání zdiva a celých prostor. Účelem odvlhčování pomocí kvalitních odvlhčovačů není pouhé vysušení zdiva, ale především dlouhodobé odstranění vlhkosti v daném uzavřeném prostředí.

Domácí odvlhčovače

V domácích podmínkách se nejlépe osvědčují kvalitní odvlhčovače od společnosti Remko. Slouží k odvlhčování vzduchu v místnostech, kde se tudíž nemusí tolik větrat, což je výhodné zejména v zimním období, aby se zbytečně neplýtvalo teplem. Používáním domácího odvlhčovače Remko se zbavíte rizika tvorby plísní v bytě. Přitom jeho účinnost je taková, že dokáže během krátké chvíle odfiltrovat veškerou vlhkost z místnosti a na rozdíl od větrání, které v zimě může přinést do interiéru smog a výfukové plyny zejména ve městě, ještě dokáže vzduch v místnosti vyčistit. Důvodem jsou prvotřídní filtry, které společnost Remko do svých výrobků instaluje. Máte možnost si vybrat z několika modelů, které se liší výkonem a počtem funkcí. Ze sortimentu domácích odvlhčovačů si můžete vybrat od odvlhčovače ASF o výkonu 9,8 litrů za den, až po nejúčinnější odvlhčovač Remko ETF 460, který se svými 46 litry za den dosahuje profesionálních parametrů.

Profesionální odvlhčovače

Pro náročnější podmínky na stavbách, v prostorných sklepeních, skladech nebo zimních zahradách, jsou určeny výkonné přístroje. Důležitá je i jejich odolná a robustní konstrukce, která vydrží i méně šetrné zacházení. Provořadý je ovšem jejich mimořádný výkon, pro který je lze využít zejména pro rychlé a účinné vysušení prostor po povodních. Jedná se zejména o vysoušeče zdiva řady AMT a odvlhčovače ETF 400 a ETF 550. Ke všem modelům řady AMT lze připojit hygrostat, jehož pomocí lze automaticky řídit potřebnou hladinu vlhkosti vzduchu v daném místě. K přednostem profesionálních průmyslových vysoušečů Remko patří také automatická odledňovací fáze a integrovaný uhlíkový filtr, což je zárukou dlouhé životnosti těchto výrobků. Jako příklad lze uvést nejúčinnější vysoušeč AMT 115E, který se svým výkonem 119 litrů za den nemá konkurenci.

Serie AMT, ETF, ASF

Odvhčovače Remko jsou zárukou nejen vysušení zdiva, ale i prevence před vlhnutím, tvorbou plísní, pachů, rzí nebo kazivostí uskladněných potravin. Mají jednoduché ovládání, neboť stačí sepnout spínač. Princip fungování odvlhčovačů Remko spočívá v zabudovaném ventilátoru, který vhání vlhký vzduch přes výparník a ochlazuje jej pod rosný bod. Tímto postupem se přebytečná vodní pára odděluje jako kondenzát a stéká do jímací nádoby. Tu lze vyprázdnit vylitím, nebo se může vyprazdňovat do odpadu samospádem pomocí hadičky. Odvlhčený a vyčištěný vzduch je opět vyfukován do prostoru, zbavený všech nežádoucích částic díky perfektním filtrům. Odvlhčovače řady ASF pracují na absorpčním principu. Pokud se odvlhčovače správně používají, spotřebují pouze přibližně 25% energie v porovnání s energií vynaloženou na klasické topení a větrání.

Mobilní odvlhčovače řady ETF 400/550

Díky kompaktní konstrukci a automatickému provozu je lze snadno přemísťovat na kolečkách na místa, kde jsou aktuálně potřeba. Pracují na kondenzačním principu, chlazení je hermeticky uzavřeno, nehlučný ventilátor nevyžaduje žádnou údržbu, připojení je pomocí kabelu se zástrčkou. Nastavitelný hygrostav umožňuje automatické řízení provozu a zásobník na vodu má zabudovanou ochranu proti přetečení i nástavec pro napojení hadice pro přímý samospádný odtok vody.

Pokračovat na katalog odvlhčovačů Remko.

 
 
Reklama