Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric má nové řešení pro chlazení datového centra

Data Center Operation: Cooling Optimize. Nové řešení pro inteligentní správu a řízení chlazení snižuje náklady na energii chladicích zařízení

Společnost Schneider Electric, světový odborník na energetický management, přichází s rozšiřujícím modulem Data Center Operation: Cooling Optimize, který je k dispozici v rámci řízení infrastruktury datových center (DCIM) - StruxureWare™ for Data Centers. Tato nová funkce přidává inteligentní správu do stávajících chladicích systémů data center, umožňuje tedy značné snížení energie a nákladů na provoz, jakož i snížení rizika přehřívání.

Řešení pro neefektivně pracující chladící systémy

Většina systémů chlazení datových center zajišťuje při běžném provozu to, aby měla místa s vysokou hustotou výkonu dostatečný přívod studeného vzduchu. To má za následek plýtvání velkým množstvím energie, celý objekt je pak přechlazený,“ říká František Mikeš, obchodní ředitel divize ITB Schneider Electric. „Pro manažery datových center je navíc velmi obtížné dosáhnout operativního snížení kapacity chlazení, aniž by vznikalo nebezpečí přehřátí datacetra a následných tepelných odstávek, protože jim chybí informace k tomu, jak to udělat bezpečně.

Větší možnosti pro operátory datových center

Data Center Operation: Cooling Optimize umožňuje manažerům datových center pochopit složitost proudění vzduchu v zařízeních, včetně toho, jaké jsou zdroje tepla, vlivy chlazení na jednotlivé technologie v datacentru a další souvislosti. Jedná se o systém uzavřeného kruhu, což znamená, že vše spolu souvisí, jako třeba úpravy vstupní teploty nebo pohyby a změny zatížení IT zařízení. Tato provázanost ovlivňuje optimalizaci chlazení datového centra.

František Mikeš, obchodní ředitel divize ITB Schneider Electric, říká: „Díky kombinaci dovybavení softwaru, který pracuje na bázi umělé inteligence, a bezdrátovým senzorům v datových centrech, mohou manažeři datacentra rychle začít provozovat své starší zařízení blíže k hodnotám uvedených v ASHRAE směrnicích. Navíc bez rizika ohrožení dostupnosti a bez jakýchkoliv investic do stávajících chladicích systémů. Při použití našeho řešení mohou předpokládat až 40% snížení nákladů na chlazení jejich datacentra.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama