Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čisté tržby švédského koncernu Lindab v roce 2015 vzrostly o 8 %

Přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů zaznamenal celkový nárůst čistých tržeb na zhruba 801 mil. EUR.

Provozní zisk koncernu před úroky a zdaněním (EBIT) dosáhl vloni zhruba 48,9 mil. EUR (463 mil. SEK). Na této vlně růstu jede také Lindab v České republice, který se do roku 2020 chystá investovat do automatizace a robotizace výrobních procesů ve svém výrobním areálu v Praze - Ruzyni mnoho desítek mil. Kč.

Anders Berg, prezident a ředitel koncernu Lindab, k ekonomickým výsledkům uvedl:
„Naše hospodářské výsledky ukazují, že jsme s přijatou strategií dalšího rozvoje na správné cestě. Všechny naše akvizice v oblasti vzduchotechniky se již výrazně promítají do našeho růstu v této oblasti. Napříč všemi zeměmi, v nichž působíme, se také dále zvyšují prodeje okapového systému Lindab Rainline. Ze severských zemí nyní nejvyšší tempo růstu vykazují Dánsko a Finsko, také ve Švédsku se naše prodeje vyvíjejí velmi dobře. V západní Evropě zaznamenáváme největší úspěchy ve Velké Británii a Německu. V regionu střední a východní Evropy včetně České republiky nejvíce roste naše divize Vzduchotechnika.“

Výrobky tří nově získaných společností MP3, Nather a IMP Klima jsou již v nabídce českého Lindabu, kterou bude prezentovat začátkem března ve své expozici na pražském mezinárodním odborném veletrhu Aqua-therm.

 
 
Reklama