Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak zbavit dům vlhkosti

Vlhkost dokáže znepříjemnit život a může být spouštěčem řady zdravotních problémů. Při vysoké vlhkosti se množí plísně a roztoči a ničí se nábytek. S ohledem na zdraví je třeba tento problém řešit.

Správné větrání

Prvním řešením problému s vlhkostí je větrání, které eliminuje nadměrnou vlhkost. Je třeba ho přizpůsobit ročnímu období. Správné větrání, především v zimě, by mělo být krátké, ale intenzivní, zdi tak neprochladnou a zároveň šetříte náklady na vytápění.

Nezvyšujte zbytečně vlhkost

Vlhkost se zvyšuje např. při sprchování, vaření či sušení prádla. Samozřejmě není možné, abyste tyto činnosti doma nevykonávali, ale doporučujeme poté otevřít okno. Vhodné je také použití větráků v koupelně či digestoře při vaření.

Kupte si odvlhčovač

Pokud vás vlhkost trápí i přes pravidelné větrání, pomůže vám odvlhčovač, který snižuje vlhkost a zabraňuje kondenzaci páry, eliminuje plíseň a pomocí filtru odstraňuje také zápach.

Při použití odvlhčovače kontrolujte vlhkost v domácnosti a používejte ho jen tehdy, když je vlhkost vyšší než 60 %.

Podrobné informace o vlhkosti a odvlhčovačích naleznete na našich www stránkách, kde pravidelně zveřejňujeme novinky ze světa klimatizací, ventilátorů a vzduchotechniky.


CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY
logo CVB KLIMATIZACE A VENTILÁTORY

Jsme specialisté na prodej, realizaci, montáž a servis klimatizací, vzduchotechniky, rekuperací, ventilátorů a tepelných čerpadel. Návrh, realizace a opravy po celé ČR. Maloobchod a velkoobchod. Klimatizace, tepelná čerpadla, vzduchotechnika, ventilátory, ...

 
 
Reklama