Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahový konvektor oceníte i v létě

Podlahový konvektor s ventilátorem pro topení nebo chlazení Koraflex FI je určen pro tradiční dvoutrubkové systémy a lze ho připojit na všechny zdroje s teplovodním rozvodem – na elektrický i plynový kotel i tepelné čerpadlo.


Protože dokáže nabídnout vysoký tepelný i chladicí výkon, je předurčen být hlavním zdrojem vytápění, zároveň však dokáže interiér i příjemně ochladit.

Základem konvektoru je otopný výměník umístěný v ocelové nebo nerezové vaně, který je nerezovými pružnými hadicemi napojen na pevný teplovodní systém. Dále je zde umístěn ventilátor o nízké elektrické spotřebě, jenž je chráněn protiprachovými filtry. Viditelná je pouze horní část podlahového konvektoru, odolná pochozí mřížka, kterou si můžete esteticky sladit s daným interiérem.

Konvekce

Teplo či chlad je v případě konvektorů přenášeno do místnosti prouděním, tj. konvekcí. Dochází tak k cirkulaci, kdy teplý vzduch stoupá ke stropu, tam se ochlazuje a následně zase klesne k podlaze. Protože vzduch proudí celým prostorem podél stěn, interiér se lépe a rovnoměrněji prohřeje. V případě chlazení se do systému pouští chladná voda a pomocí ventilátoru se vzduch v místnosti ochlazuje. Pro odvod kondenzátu, který při chlazení vznikne, je konvektor vybaven speciálním odtokem.

Svou pozornost si zaslouží ale i například nástěnné provedení, lavicové či fasádní. Široký sortiment konvektorů jistě splní specifické požadavky konkrétního interiéru.

Vhodný typ a potřebný výkon konvektoru vždy určí na základě parametrů konkrétních prostor výpočtem specializovaný projektant. Více informací na www.korado.cz.


KORADO, a.s.
logo KORADO, a.s.

Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles. Naší filozofií je nabídnout kompletní systémové řešení pro vytápění, chlazení i větrání a uspokojit požadavky i těch ...

 
 
Reklama