Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revoluční axiální ventilátor představí ebm-papst poprvé na Chillventě 2016

Aby bylo možné plně využít potenciál ventilátoru, musí být všechny jeho komponenty optimalizovány tak, aby tvořily ucelený systém skládající se z oběžného kola, motoru, dýzy a řídicí elektroniky motoru. Zlepšení aerodynamiky vede ke zvýšení účinnosti.

Klíčové aspekty pro výběr axiálních ventilátorů používaných ve výparnících, kondenzátorech, výměnících tepla ve větracích, chladicích a klimatizačních systémech s požadovaným průtokem vzduchu, jsou emise hluku a energetická účinnost. Aby bylo možné plně využít potenciál ventilátoru, musí být všechny jeho komponenty optimalizovány tak, aby tvořily ucelený systém skládající se z oběžného kola, motoru, dýzy a řídicí elektroniky motoru. Zlepšení aerodynamiky vede ke zvýšení účinnosti.

Společnost ebm-papst přijala tuto výzvu a vyvinula zcela revoluční koncept pro axiální ventilátory, které budou představeny poprvé právě na Chillventě 2016 od 11. do 13. října.

Vyzkoušejte si výběrový software FanScout na Chillventě 2016

SW FanScout je nyní certifikován zkušebnou TÜV SÜD.

Příliš slabý ventilátor znamená nedostatečné chlazení. V případě, že je naopak ventilátor příliš výkonný, spotřebovává mnoho energie. K rychlému a spolehlivému výběru ventilátoru pro vaši aplikaci vyvinula společnost ebm-papst software FanScout. Ten si můžete vyzkoušet na Chillventě.

ebm-papst přináší energeticky úsporné řešení pro všechny aplikace
ebm-papst přináší energeticky úsporné řešení pro všechny aplikace

Software využívá algoritmů, které pracují s naměřenými hodnotami a proto jsou výsledky velmi přesné. Tím se docílí správného výběru ventilátoru. Přesnost výpočtu v porovnání s reálným měřením je zařazena do nejvyšší třídy přesnosti – což potvrdilo i testování TÜV SÜD. Nově je zavedena funkce FanGrid, která slouží pro návrh ventilátorových polí.


ebm-papst CZ s.r.o.
logo ebm-papst CZ s.r.o.

ebm-papst CZ- ventilátory světové kvality. Společnost ebm-papst vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní ventilátory pro náročné průmyslové aplikace i domácí použití. Portfolio zahrnuje axiální, radiální, tangenciální a kompaktní AC/EC ventilátory pro ...

 
 
Reklama