Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lindab v ČR personálně posiluje, dosavadní ředitel jeho české odnože bude řídit výrobu koncernu v Evropě

Lindab (přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů) posiluje svou pozici v České republice.

Výrazem toho je vytvoření nové pozice Country Managera pro ČR, kterou bude vykonávat Petr Horký. Uznáním výsledků českého Lindabu v rámci celé původem švédské skupiny Lindab je jmenování Karla Kleinmonda, dosavadního ředitele tuzemské odnože, do pozice Group Operations Director pro celý koncern. Je to vůbec poprvé, kdy na tak vysoké pozici stane top manažer jiné než švédské národnosti. Na místo ředitele českého Lindabu od 1. února postupuje Michal Klimovič, nynější výrobní manažer.

Karel Kleinmond bude odpovídat za výrobu koncernu Lindab v celé Evropě

Karel Kleinmond, dosavadní jednatel společnosti Lindab s. r. o. v České republice, bude od 1. února vykonávat pozici Group Operations Director a bude přímo podřízen Andersi Bergovi, prezidentovi a výkonnému řediteli celého mezinárodního koncernu Lindab. Bude odpovídat za řízení klíčových výrobních závodů skupiny Lindab v oblasti stavebních komponenntů a systémových řešení a dále za oblasti centrálního nákupu, logisticky a výrobní technologie.

Karel Kleinmond, Group Operations Director
Karel Kleinmond, Group Operations Director

„Svého jmenování si velmi vážím. Považuji jej totiž za uznání naší společné práce a výsledků v České republice v uplynulých letech. Zároveň mě velmi těší, že se tím jednoznačně posiluje pozice českého Lindabu v rámci celého koncernu. Ve své nové pozici se chci zaměřit především na rozvoj výrobních závodů divize stavebních komponentů a systémových řešení v souladu se strategií Lindabu pro roky 2015-2020. V ní je jedním z nejvýznamnějších cílů stát se komplexním výrobcem a dodavatelem vzduchotechniky a řešení vnitřního klimatu,“ uvedl Karel Kleinmond.

 
 
Reklama