Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klimatizace není jen o chlazení. Jak funguje a k čemu ještě slouží?

Klimatizační jednotky jsou čím dál tím oblíbenější nejen v kancelářských a průmyslových prostorách, ale také v domácnostech. Je tomu především z důvodu jejich přizpůsobení osobnímu využití, zlevnění a zefektivnění. Mnoho lidí ale stále neví, že klimatizace není pouze o chlazení vzduchu.

Klimatizace není jen o chlazení. Jak funguje a k čemu ještě slouží?

Jak domácí klimatizace funguje

Domácí klimatizace je oboustranně výkonná jednotka. To znamená, že vzduch dokáže nejen ochlazovat, ale také ohřívat. V letních měsících tak udržuje v interiéru příjemně chladné klima, zatímco v zimě se postará o přívod tepla. Tato multifunkčnost je daná systémem komponentů, který funguje obousměrně.

Klimatizace není jen o chlazení. Jak funguje a k čemu ještě slouží?

Proti plísním a alergenům Kromě změny teploty vzduchu přináší klimatizace do domu výhodu v podobě odvlhčování a čištění vzduchu. Vzduch, který z klimatizační jednotky vychází, je totiž sušší, než který je nasáván. Chladící systém tak mimo jiné předchází tvorbě nežádoucí plísně v interiéru a v případě doplnění o plazmový filtr pomáhá také lidem s astmatem a dýchacími potížemi, protože pročišťuje vzduch od alergenů a nečistot.

Tzv. splitové a multisplitové řešení

Toto rozdělení se nazývá multisplitová klimatizace. Rozdíl mezi splitovým a multisplitovým klimatizačním systémem spočívá v počtu vnitřních jednotek.

Splitová klimatizace se skládá z jedné venkovní a jedné vnitřní jednotky. Multisplitové řešení má jednu venkovní jednotku, počet vnitřních může být od dvou až do pěti.

Instalace a servis klimatizace

Klimatizace je vzhledem ke svým charakteristikám vysoce efektivní multifunkční zařízení, které vás zbaví několika obtíží najednou: ať už se jedná o chlazení, topení nebo odvlhčování. Pokud kontaktujete odborníky, kteří se těmito systémy dlouhodobě zabývají, není instalace a případný servis klimatizace komplikovaným ani dlouhým procesem.

Specialisté z firmy Tramonta Klima mají za sebou přes 5 tisíc úspěšných instalací, dokáží proto přesně poradit, který typ klimatizace je pro vaše účely vhodný, provedou veškeré práce i úklid spojený s montáží klimatizace do bytu a zajistí také případný záruční i pozáruční servis.

Firma Tramonta Klima působí po celé České republice. Zdarma vám zpracuje nezávaznou nabídku či poskytne konzultaci. Více se dozvíte přímo na webu www.tramontaklima.cz.

 
 
Reklama