Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LOGOcool nová generace bytové předávací stanice od společnosti MEIBES

Unikátní řešení tepelné izolace, jako ochrana proti kondenzaci vlhkosti a proti tepelným ztrátám, činí ze stanice LOGOcool jedinečnou a vysoce efektivní předávací bytovou stanici.

LOGOcool nová generace bytové předávací stanice od společnosti MEIBES

Bytová stanice LOGOcool je speciálně vytvořena pro přenos chladící energie v bytech, apartmánech a komerčních budovách. Díky jedinečné konstrukci izolačního krytu zajistí stanice dokonalé odstínění od okolních podmínek. „Největším problémem chladících stanic byla vždy jejich izolace. Stanice se skládají z různých komponentů a armatur jako deskový výměník, měřič tepla, regulační ventily či čerpadlo a bylo prakticky nemožné jednotlivé komponenty a spoje dokonale parotěsně zaizolovat a zároveň aby byly přístupné pro ovládání, měření, dotažení či vyčištění filtrů. Díky tomu u stanice v provozu vznikali různé netěsnosti nebo velice rychle vykazovala známky koroze kvůli kondenzaci vodních par a ztrácela původní vzhled a funkčnost. V případě stanice LOGOcool je celkový obal parotěsně uzavřen a odizolován tak, aby uvnitř nedocházelo k výměně vzduchu a tím pádem ke kondenzaci vlhkosti. Řešíme tak odizolování okolního prostředí pouze v rámci krytu a vnitřek stanice je teplotně stabilní bez jakéhokoliv ovlivnění…,“ popsal funkci izolačního boxu Josef Pouba, manažer pro projekty a řešení firmy Meibes.


Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama